NRK Meny
Normal

Klart for bestemor-volleyball i Drammen

Tirsdag kveld starter en gjeng godt voksne damer eget volleyball-lag i Drammen, etter oppskrift fra NRK-suksessen "Optimistene".

Marit Brattum Enger

Marit Brattum Enger har fått med seg nærmere 20 damer til det nystartede volleyball-laget. Men hun har plass til flere damer.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

– Åh, jeg blir andpusten etter treninga!

Formen er ikke helt på topp, men det skal den bli. For nå starter den pensjonerte gymlæreren Marit Brattum Enger (70) et nytt volleyball-lag i Drammen. Hun inviterer kvinner over 60 år til å bli med. Laget skal drives i samarbeid med Den norske kirke i byen.

Med seg har hun fått med to av damene fra "Optimistene" til å dra i gang det nystartede laget. Første trening er tirsdag kveld, og i løpet av dagen har de hatt kinovisning av filmen om "Optimistene". Seersuksessen fra NRK handler om et volleyballag for seniorer fra Hamar.

– Etter at jeg hadde sett filmen, fikk jeg så lyst til å starte et slikt lag i Drammen. Da jeg foreslo det i menigheten, tente diakonen med en gang. Siden har det rullet og gått, sier Enger.

Stor interesse

Solveig Sætersdal og Irma Nordseth

Solveig Sætersdal (til venstre) har spilt volleyball i 47 år. Her sammen med en annen av kjendisene fra 'Optimistene', Irma Nordseth.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Ukentlig skal damene møtes til trening på Fjell skole. Allerede før oppstarten har 18 kvinner meldt sin interesse.

Så spør du deg kanskje hvorfor det er akkurat volleyball de ønsker å spille. Forklaringen til Irma Nordseth (69) er enkel.

– De er få skader i volleyball. Vi flyr ikke på hverandre. Vi prøver i hvert fall å ikke gjøre det, ler Nordseth.

Litt peiling på ballspill bør du nok ha, mener Nordseth. Men ellers er volleyball en glimrende idrett for den eldre garde.

Det beste rådet fra Nordseths lagkamerat til damene i Drammen er at man ikke skal ta volleyballen for høytidelig.

– Det er gleden og det å ha det morsomt sammen som er drivkraften vår. Samholdet og det sosiale er viktigst, avslutter Solveig Sætersdal (88), før hun viser en serve det oser slagkraft av.

Volleyball-drakt

Solveig Sætersdal var 85 år da NRK sendte 'Optimistene', og derav fikk hun draktnummeret sitt. Nå burde hun skiftet drakt, for Solveig har blitt 88 år.

Foto: Knut Brendhagen / NRK