NRK Meny
Normal

Anmelder roser Wonder-booking

Musikkanmelder i Dagens Næringsliv kan ikke tenke seg en bedre headliner enn Stevie Wonder på Kongsberg jazzfestival.

Stevie Wonder under Obamas innvielsesball 2013

Stevie Wonder spiller i Kongsberg 5. juli.

Foto: Paul Sancya / Ap

Audun Vinger

Musikkanmelder Audun Vinger roser Kongsbeg jazzfestival for bokkingen av Stevien Wonder.

Foto: Andreas Øien Stensland

Torsdag kveld ble det kjent at Kongsberg jazzfestival har booket en av de største soulstjernene i verden. Stevie Wonder står på scenen lørdag 5. juli.

– Jeg ble veldig glad. Jeg har pratet om Stevie Wonder i det siste om at vi må se han igjen. Han begynner å bli en gammel mann, men er en av de største i populærmusikken, sier musikkanmelder i Dagens Næringsliv, Audun Vinger.

32 topplasseringer

Den amerikanskje stjernen har vunnet hele 22 Grammys, og har hatt 32 topplasseringer på den amerikanske Billboard-listen. Vinger mener at Kongsberg ikke kunne fått en bedre headliner.

– Når Kongsberg jazzfestival skal presentere noe som ikke er jazz, så kan jeg faktisk ikke tenke meg en bedre headliner enn Stevie Wonder i jubileumsåret.

Jubileumsfestival

Det er ikke bare jazzartister som spiller på festivalen i Kongsberg. Svenske Kent og norske Sivert Høyem er blant artistene som skal opptre.

– Stevie Wonder er en soulartist som absolutt kler å spille på en jazzfestival. Når han er med sitt eget band, på sin egen scene blir det helt utrolig. Han har veldig mange bra låter, sier Vinge.

I år fyller Kongsberg jazzfestival femti år. Vinge mener at festivalen gjennom årene har bygget seg opp som en solid festival innenfor sin sjanger, noe som igjen preger byen.

– Kongsberg er en jazzby i det øverste sjiktet i Europa. I motsetning til andre byer som arrangerer jazzfestival, så har Kongsberg jazzkonserter året rundt. Ikke bare de dagene festivalen varer.