NRK Meny
Normal

– Ventetiden er det verste

DRAMMEN (NRK): Bjørn Petter Ingebretsen tror det kan bli 90 heseblesende minutter mot Brann i serieåpningen. – Det har vært en kort oppkjøring, men vi har ventet på denne datoen, sier treneren.

GodsetUnionen

Ventetiden er over for den norske fotballfansen. For Strømsgodset er det Brann som venter i første serierunde på Marienlyst.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Bjørn Petter Ingebretsen

Bjørn Petter Ingebretsen løftet Strømsgodset til seriesølv i fjor.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg venter et lag som kommer med selvtillit. De har vunnet mange fotballkamper det siste året. Jeg venter et lag som kommer til å gi alt, som ikke har noe å tape og som kanskje kommer med et litt defensivt utgangspunkt, sier Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen om motstander i serieåpningen, Brann.

– Jeg tror kanskje det kan bli 90 heseblesende minutter. Det kan til tider kanskje bli litt «Hawaii» også. Vi må være til stede i hodet. Det er det viktigste, legger han til.

– Hvor godt blir det å komme i gang?

– Det skal bli kjempegodt. Ventetiden er det verste. Så det å komme i gang blir kjempegøy, sier Ingebretsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Når sesongen sparkes i gang i Drammen, betyr det også et gjensyn med eliteserien for Jonathan Parr. Han forlot Ipswich i januar.

– Det er tellende kamper man syntes er morsomst, så det å komme i gang med serien blir veldig moro. Jeg tror alle sammen bare gleder seg, sier Parr.

Forventer en krigekamp

I Drammen håper man på å selge ut Marienlyst stadion før sesongstart.

Jonathan Parr og Bjørn Petter Ingebretsen

Jonathan Parr gleder seg til å komme i gang med sesongen.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

– Ingenting er bedre enn hvis det blir fullsatt og god stemning. Første kampen er alltid litt krigekamp og mye som kan skje. Men vi skal være klare, forklarer Parr.

Han får støtte fra lagkamerat Martin Rønning Ovenstad.

– Serieåpningen lever alltid sitt eget liv. Vi må være forberedt på å være med på krigen. De kommer hit med innsats og trykk, og så får vi være med på det og spille bedre fotball enn dem, sier Ovenstad.

Føler ikke press

Kampen mot Brann markerer også starten på den første sesongen der Bjørn Petter Ingebretsen leder laget fra første sekund, etter å ha tatt over etter David Nielsen i fjor. Men treneren føler ikke noe press for å gjenskape seriesølv-suksessen fra i fjor.

– Jeg føler at klubben har tatt et valg om vi skal jobbe på den måten her. Teamet vårt står sammen og jobber sammen hver eneste dag. Jeg føler en veldig støtte i klubben. Så jeg føler egentlig ikke noe press i det hele tatt, sier Ingebretsen.

– Ingenting å forsvare fra i fjor?

– Nei, jeg føler ikke det. Vi klarte å snu en trend i fjor, og så skal vi nå starte litt bedre enn vi klarte i fjor. Selv om det var mye tilfeldigheter i fjor også. Vi gleder oss utrolig til å komme i gang. Vi skal utvikle oss og være mye bedre på høsten enn vi er nå, avslutter Ingebretsen.