NRK Meny
Normal

123 tatt i fartskontroller

Fire førerkort ble beslaglagt og 119 fikk forenkla forelegg da UP hadde kontroll onsdag ettermiddag og kveld.

UP - politi
Foto: Stine Kyrkjebø Johansen / NRK

Onsdag før Kristi himmelfartsdag er en av de store utfartsdagene i året. I helgen er det meldt knallvær over store deler av landet og trafikken var tett ut av byene onsdag.

Utrykningspolitiet hadde flere kontroller mellom klokken 16 og 21 onsdag.

Numedalsveien

I en trafikkontroll på Numedalsveien ved Bevergrenda ble 25 sjåfører tatt for å kjøre for fort i 60-sonen. To mistet førerkortet, mens 23 fikk forenkla forelegg.

Den høyeste farten som ble registrert på stedet var 90 km/t. Den andre sjåføren som mistet førerkortet kjørte i 86 km/t.

I tillegg ble to sjåfører gitt forenkla forelegg for bruk av håndholdt mobiltelefon, mens en sjåfør fikk gebyr for bruk av piggdekk.

Ringeriksveien

I en trafikkontroll i 60-sonen på Ringeriksveien i Lier ble det utstedt 11 forenkla forelegg for fartsovertredelser, mens en mistet førerkortet etter å ha kjørt i 86 km/t.

Fem sjåfører fikk forenkla forelegg for bruk av håndholdt mobiltelefon, mens to gebyrer ble gitt for manglende bruk av bilbelte.

Noresund

I en trafikkontroll i 70-sonen på riksvei 7 ved Bjørka i Noresund ble det gitt 85 forenkla forelegg for fartsovertredelser.

En sjåfør fikk førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt i 107 km/t, mens seks fikk forenkla forelegg for bruk av håndholdt mobiltelefon.