NRK Meny
Normal

- Sabotasje

Det tyrkiske trossamfunnet i Drammen klarte i går ikke å velge et nytt styre.

Styrelederkandidat Ali Duymaz i Det tyrkiske trossamfunn i Drammen mener at det sittende styret saboterte generalforsamlingens valg.

Han mener styrets tilhengere hadde fått beskjed om å holde seg hjemme, slik generalforsamlingen skulle bli for liten til å kunne velge et nytt styre.

Nå må det holdes ny generalforsamling innen fire uker.

- Dette er ikke noe annet enn sabotering av valget fra styrets side for å vinne tid. De fleste av de som støtter det sittende styret var ikke tilstede, sier styrekandidat, Ali Duymaz.

Det har de siste månedene vært konflikter og maktkamp blant muslimer i det Tyrkiske trossamfunnet i Drammen. Det sittende styret har blant annet blitt anklaget for å ikke følge de demokratiske reglene i forbindelse med styrevalget. Søndag skulle generalforsamlingen i trossamfunnet velge et styre på en lovlig måte.

En observatør fra fylkesmannen i Buskerud var tilstede for å se at alt gikk riktig for seg.

Få møtte opp

Men bare 200 av totalt 800 medlemmer møtte opp og dermed mislyktes generalforsamlingen med å sette sammen et lovlig styre.

- Det var ikke nok til at vi kunne holde valg. Vedtektene sier at det ikke kan holdes Generalforsamling hvis det er mindre enn halvparten av medlemmene.

 

 

Ali Duymaz var ikke overrasket over det som skjedde i går.

- Nei, ikke overraskende. Styret er helt uberegnlig, men de kommer ikke unna dette. De må holde valg og neste generalforsamling må holdes innen fire uker.

Ikke ulovlig

Administrasjonsjef hos fylkesmannen, Finn Hellem, var til stede på generalforsamlingen på Fjell i går. Han sier til NRK at han ikke så noen ulovligheter. Han konstaterer at trossamfunnet har fulgt sine egne vedtekter. Nå må det arrangeres en ekstraordinær generalforsamling i Det Tyrkiske Trossamfunnet i løpet av fire uker.

- Vedtektene sier at det ikke trenger å være mer enn halvparten av medlemmene på neste generalforsamling for å få til et valg, så da blir det valg av styre uansett, sier Ali Duymaz.