- Går inn for fullt vern

Statssekretær Heidi Sørensen sier hun ikke har endret standpunkt om vernet i Trillemarka.

Trillemarka
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Ordfører i Sigdal, Kari Kolbræk Ask, sier hun er bekymret for hva som skjer med vernet av Trillemarka, når den tidligere miljøaktivisten er blitt statssekretær i Miljøverndepartementet.

Sørensen selv sier hun fremdeles vil gå inn for det største verneforslaget.

Også Naturvernforbundet tror det kan gå mot fullt vern av Trillemarka.

Heidi Sørensen
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Nyutnevnt statssekretær Heidi Sørensen har nemlig tidligere uttalt at det er uaktuelt å gå for kommunenes vernealternativ som er det minste alternativet.

Nå får den tidligere miljøaktivisten stor makt i Miljøverndepartementet fordi Erik Solheim skal lede to departement og er avhengig av hennes hjelp.

Dette bekymrer flere av ordførerne i Trillemarka-området.

Arrestert for ulovlige aksjoner

Solheims høyre hånd, Heidi Sørensen, er miljøpolitiker og tidligere leder av Naturvernforbundet. Hun har tidligere vært arrestert for å ha deltatt ulovlig i aksjoner. Blant annet ble hun pågrepet av Hammerfest-politiet etter en ulovlig aksjon mot Snøhvit-utbyggingen sommeren 2002.

Hun har tidligere vært leder av Natur og Ungdom, leder av Naturvernforbundet, medlem av Styret for Friends of the Earth, og nå sist medlem i Stortingets energi- og miljøkomité.

- Flere om avgjørelsen

Uenigheten i Regjeringen er også grunnen til at saken om Trillemarka har ligget på bordet i departementet i ett år nå; uten resultat.

- Jeg mener akkurat det samme som jeg alltid har ment om Trillemarka; at en stor del av Trillemarka bør vernes, sier Heidi Sørensen.

- Vi skal i Regjeringen komme frem til en god løsning, og vi er flere som skal komme frem til en løsning om Trillemarka sammen, sier Sørensen.