NRK Meny
Normal

- Foreldre er bekymret

Øvre Eiker kommune holder et nytt møte for ungdommer og foreldre etter at 17 år gammel gutt døde av stikkskader etter en hjemmefest i september.

Hjemmefest i Hokksund

En ung gutt døde etter å ha blitt stukket med en spiss gjenstand på en hjemmealenefest i september, nå er foreldre bekymret for hvordan ungdommene i bygda håndterer sorgen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Årsaken er at de har blitt kontaktet av flere foreldre som er bekymret for ungdommen.

– De er bekymret for sine ungdommer og hvordan de håndterer den sorgen de står i. Men de har også vært bekymret for hvordan ungdommene håndterer dette som gruppe og forholder seg som gruppe. Både fysisk der de ferdes ute, men også i forhold til sosiale medier, sier kommunelege i Øvre og Nedre Eiker, Einar Braaten.

Einar Braaten

Kommunelege Einar Braaten deltar på møtet i rådhuset i Hokksund.

Foto: Nedre Eiker kommune

– Hva tenker dere at dette møtet på mandag skal bidra med?

– Først og fremst vil vi snakke om rammene for politiet som har den tunge jobben med å etterforske denne saken her og hvordan de er nødt til å jobbe. Den andre delen av dette møtet håper vi kan bli en diskusjon om hvordan man kan bearbeide sorg og frustrasjon. Dette ønsker vi for å forebygge at det ikke skal bli destruktivt og at noen ødelegger for seg selv.

Vil ikke at det skal skje noe mer

Braaten mener hendelsen i september er tragisk, men han poengterer at det er også veldig tragisk om noen ungdommer nå kan ødelegge for seg selv og ødelegge for begge ungdomsmiljøene i eikerkommuene.

Kommunelegen håper nå at folk møter opp.

– Vi håper at foreldre og ungdom kommer, uansett hvordan de er berørt av det som skjedde.

Politi fra Øvre og Nedre Eiker vil være til stede sammen med en prest og kommunens kriseteam. Møtet starter mandag 11. november klokken 19 på rådhuset i Hokksund.