Godt forhåndssalg til Jazzfestivalen i Kongsberg

Det er omkring tre uker til sommerens store festivalbegivenhet i Kongsberg. Programmet til jazzfestivalen har fått et solid løft siden i fjor, lover festivalsjefen.

Tubaloon-scenen på Kongsberg Jazzfestival

Kongsberg Jazzfestival håper på fullt hus under årets arrangement. Allerede er det solgt over tre ganger så mange billetter som på samme tid i fjor.

Foto: unknown

En av jazzens absolutte megastjerner, Diana Krall er tilbake på Kongsberg Jazzfestival. Det er ti år siden hun sist var i Kongsberg, da fylte hun Kongsberghallen, nå skal hun fylle Kirketorget.

Diana Krall-konsert

Det er allerede stor interesse for konserten med Diana Krall under sommerens jazzfestival i Kongsberg.

Foto: RAFA RIVAS / AFP

Tror på flere tusen

– Det er en konsert som selger veldig bra. Sier festivalsjef Kai Gustavsen. Han mener det er mulig å få noen tusen publikum på Kirketorget til konserten med Krall, dersom det blir fint vær.

Fjoråret ble et dårlig år for Kongsberg jazzfestival. Dårlig billettsalg gjorde at festivalen gikk 600 tusen i underskudd.

Nå tror Kai Gustavsen at det blir et helt annet resultat. Han vil ikke si hvor mange billetter som er solgt, men forteller at det nå er solgt mer enn tre ganger så mange som i fjor på samme tid.

Variert program

Den 49. jazzfestivalen går av stabelen 3.-6. juli med Diana Krall på toppen av plakaten. Men det også andre, norske artister på programmet som Hellbillies og Kaizers Orchestra. Bredden er stor, og programmet mye bedre i år, mener Kai Gustavsen.

– Vi kaller dette «øvingsåret vårt». Vi skal rette opp det som ikke fungerte optimalt i fjor. Vi skal få tilbake full tillit fra vårt lokale publikum og fra bedrifter og næringsliv i Kongsberg. De skal bruke oss veldig mye til neste år og klarer vi å innfri i år så tror jeg det kan bli et fantastisk 50årsjubileum for Kongsberg jazzfestival til neste år.