NRK Meny
Normal

Vamp-år i Ønskekonserten

Vamp var den store artisten i Ønskekonserten i NRK P1 i 2012. "Liten fuggel" var mest spilte sang og Vamp mest spilte artist.

Varangerfestivalen 2012
Foto: Harald Stavseth / NRK

Vamps «Liten fuggel» var klart mest spilte melodi i Ønskekonserten i 2012. Nest mest spilt var Odd Nordstogas «Ein farfar i livet» og Erik Byes «Vår beste dag» sunget av Marit Larsen.

Les også: Lys levende radioklassiker

Radioklassikeren Ønskekonserten har vært på lufta helt siden 1950. Stadig er programposten et av NRK P1s mest populære programmer. Hver søndag ettermiddag samler flere hundre tusen seg rundt radioapparatene i de tusen hjem for å høre lytternes platehilsner.

Erik Bye stadig populær

Også Erik Byes «Hildringstimen» er blant de mest spilte sangene i Ønskekonserten. Så populær er Erik Bye at han stadig i 2012 var nest mest spilte artist.

Vil høre klassikerne

Det er i det hele tatt de kjente og kjære klassikerne radiolytterne vil høre i Ønskekonserten. Av enkeltsanger er stadig Sommerfuggel i vinterland, Danse mot vår, Du är min man, Gabriellas sång, Det lyser i stille grender og Barndomsminne frå Nordland ønsket.

Ordsky - Ønskekonserten 2012

De mest populære melodiene på Ønskekonserten i 2012 som en ordsky hvor de mest populære får de største bokstavene.

Foto: NRK

De mest populære melodiene på Ønskekonserten i 2012 som en ordsky hvor de mest populære får de største bokstavene.

Fra Ave Maria til Haba Haba

I 1950 var det Ave Maria av Franz Schubert som var mest populær i Ønskekonserten, i 1960 var det Broen over Kwai framført av Mitch Millers kor og orkester. I 1970 var Gryta hennar mor framført av Salhuskvintetten mest spilt, i 1980 Høstvise med Hanne Krogh, i 1990 Tiotusen røda rosor med Vikingarna, i 2000 Fly on the wings of love med Grand prix-vinnerne Olsen Brothers og i 2010 var det delt førsteplass på popularitetstoppen med Gabriellas sång framført av Helen Sjöholm og My heart is yours av Norges Grand Prix-vinner Didrik Solli-Tangen.

I 2011 var det også en Grand Prix-melodi som var mest populær. Stella Mwangi og hennes Haba Haba

Les også: Mest populær i Ønskekonserten år for år siden 1950

Går aldri lei av Elvis

Godt kjent er også de mest spilte artistene i 2012. Ved siden av Erik Bye og Vamp er ABBA, Sissel Kyrkjebø, Halvdan Sivertsen, Odd Nordstoga og Elvis Presley. Elvis har en rekke sanger som ønskes og ønskes igjen.

Stort mangfold

Samtidig som mange klassikere ønskes og spilles, er det også stort mangfold i musikken i Ønskekonserten.

Totalt ble det spilt 573 sanger i Ønskekonserten i 2012 fordelt på 54 programmer. 368 sanger og 242 artister ble bare spilt en gang.

Pop- og rock er den kategorien melodier det spilles mest av i Ønskekonserten. Deretter kommer populærmusikk og annen lett musikk.

Mest på norsk

Over halvparten av sangene er melodier framført på norsk. Engelske sanger er det kanskje ikkje så uventet nest flest av, men også svenske melodier blir ofte ønsket og spilt i Ønskekonserten.

Les også: Alt om Ønskekonserten i 2012