Normal

Pernille Amdahl

- Det finnes god musikk innen alle genrer, sier Pernille Amdahl. Hvis du utfordrer deg selv til å høre noe nytt, blir du kanskje positivt overrasket.

Pernille Amdahl

Pernille Amdahl vil gjerne at du hører på Kringkastingsorkesteret. Men også at du utfordrer deg selv - og hører noe helt annet.

Foto: Charlotte Bråten / NRK

Pernille Amdahl har jobbet i NRK i 11 år. Hun har vært innom redaksjoner som Østlandssendingen og Midt i musikken. Og hun har laget barneprogram. Det siste året har du kunnet høre henne på søndager kl 19.30 når NRK P2 sender konsertopptak med Kringkastingsorkesteret.

Det går altså i orkestermusikk av ulik art når Pernille er på jobb. Noe av det hun liker aller best ved jobben er når hun får høre orkesteret live.

- Det låter bedre live. Det visuelle påvirker opplevelsen av lyden. Ørene hører liksom annerledes.

Hva slags musikk hører du på når du har fri?

- Da går det mest i mainstream pop eller jazz. Jeg liker å trene til glad og heftig house-musikk, musikk med mye rytmer og energi. Det samme egentlig med klassisk musikk – jeg liker best russiske komponister, verk med mye lyd og dramatikk.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

- Da trener jeg eller er sammen med venner. Jeg liker godt å gå på konserter og andre kulturarrangement. Og så padler jeg kajakk. Jeg bor rett ved sjøen og har egen kajakk som jeg bruker så ofte jeg kan.

Driver du med musikk?

- Jeg spiller piano og synger i koret Canticum. I koret synger vi blant annet norsk samtidsmusikk. I høst skal vi delta i en korkonkurranse i Wien og det gleder jeg meg til.

Noe du vil si til P2-lytterne?

- Jeg er fornøyd med P2s musikkprofil. P2 driver på en måte kulturvern med sitt musikkutvalg. Men samtidig så finnes det god musikk innen alle genrer.

Jeg synes det er viktig å være åpen, ikke gi opp musikk som er i andre genrer enn du vanligvis hører. Kanskje blir du positivt overrasket.

NRK P2 er en god radiokanal, men det er helt ok å høre på andre kanaler også. Alt til sin tid.