NRK Meny
Normal

Hekta på Sakprosa?

Bli med inn i "den virkelige verdenen". Hør Sakprosa i NRK P2, hver fredag kl. 09.03.

Lisbeth David-Andersen

Lisbeth David-Andersen

Foto: NRK

Lisbeth David-Andersen står bak det splitter nye P2 programmet sammen med Jan Birger Arentz. Siden 1992 har hun jobbet i flere programmer både i radio og tv. De siste årene er hun kjent fra Kulturbeitet, Kulturnytt og Et delikat problem på P2.

Hva er Sakprosa?

- Ja, det er det faktisk mange som lurer på! Det er et lite brukt begrep som favner den mest benyttede og leste litteraturen. For sakprosaen er like mangfoldig som livet.

Sakprosaen forteller oss om den virkelige verden og inneholder alt fra telefonkatalogen og kakeoppskrifter til biografier, reiseskildringer, forskningsrapporter, bøker om psykologi og filosofi, dagbøker, festskrift og stortingsmeldinger, erindringer og beretninger, invitasjoner og…ja, jeg sa endeløst …

Samfunnets lim og hukommelse

- Johan L Tønnesson, som er verdens eneste professor i sakprosa og ansatt ved Universitetet i Oslo, kaller sakprosaen for samfunnets lim og hukommelse. Det gir et godt bilde.

- Jan Birger Arentz og jeg gleder oss til å komme i gang. Og det finnes så mange kunnskapsrike mennesker der ute som skal få være med å gjøre programmet innholdsrikt og viktig. ”Sakprosa” skal bestå av både bokanmeldelser, debatter og samtaler, kåserier, rapporter fra den store verden, reportasjer og portretter.

Hva hører du på radio?

- Radioen gir like mye energi og næring som et godt måltid! Radioen er med i bilen, i huset, på hytta. Dagsnytt 18 har fast plass ved middagsbordet… Og om sommeren lever vi uten innlagt vann, uten innlagt strøm – men med en arvet Kurér. Den er det første som blir sjekket om har overlevet vinteren. Jeg lytter til opplesninger, lydbøker og musikk.

Har du et favoritt P2-program?

- Nei. P2 er en favorittkanal!

Hva vil du anbefale P2-lytterne?

- P2 har engasjerte og aktive lyttere. Det er også en inspirasjonskilde - å vite at den som lytter lar seg begeistre, er kritisk, stiller spørsmål, kommer med ideer og bringer ny kunnskap .

Akkurat nå kan jeg vel ikke anbefale annet enn å lytte til
”Sakprosa” hver fredag kl. 09:03 og – eller lørdag kl.16:03.
Jan Birger Arentz og jeg er der!