NRK Meny
Normal

Ny stemme på P2!

I helga kunne du høre en ny stemme i P2. Kurer har fått ny programleder. Vi presenterer Ida Jevne som Ukas P2-fjes.

Ida Jevne, programleder for Kurer

Ida Jevne, fersk programleder for Kurer.

Foto: NRK

Ida Jevne (30) er ingen fersking i radiosammenheng. Etter journaliststudiene har hun rukket å være innom NRK Finnmark, P3-nyheter, Kaliber i P3, P3 NÅ, P4 og Her & Nå i P1. Og nå er hun altså programleder i Kurer på P2.

- Hvilke forventninger har du som fersk programleder for et program som Kurer?

- Jeg har forventninger om å lære masse! Det er et privilegium å få jobbe i et program der man får fordype seg i et stoffområde slik jeg får nå.

Jeg er nesten for en antinerd å regne når det gjelder den teknologiske utviklinga, så jeg kommer nok til å tilegne meg mye ny kunnskap. Antinerden håper jeg til en viss grad jeg kan beholde, for jeg tror det gjør meg i stand til å formidle stoffet til et bredere publikum enn de som kjenner det veldig godt fra før.

Hva hører du på radio?

- Jeg hører på Nyhetsmorgen, Her & Nå, Ukeslutt og jeg liker å få med meg Radioselskapet på vei hjem fra jobb. Hvis jeg blir lei av innholdet på iPoden og bare vil høre musikk på vei til jobb kan jeg godt svitsje innom Mpetre.

Ellers går det i podcaster. Det er genialt å ha sjansen til å høre programmer som ikke fikk med meg på lufta.

Hva ser du på TV?

- TV bruker jeg mer til avkobling enn informasjon. Ser nyheter og debattprogrammer når jeg vil oppdateres, men ellers er House seriefavoritten.

Har du noe favorittprogram på P2?

- Radioselskapet, Språkteigen og Radiodokumentaren. Kurer har også vært langt oppe på lista.

Hva leser du?

- Aviser og romaner. Er i perioder glad i krim, nå er det Gert Nygårdshaug som er favoritten. Akkurat nå holder jeg på med både ”Alle orkaners mor” og Carl Johan Vallgrens ”Den vidunderlige kjærlighetens historie”.

Følger også med på flere blogger som lærer meg spennende ting om nye medier.

Til slutt, har du noe du vil anbefale P2-lytterne?

- Hvis du er så heldig å ha snø og minusgrader nå – nyt duften av vinter, for snart er det vår. Du trenger ikke være noen skispreking for å føle at det er fint med snø.

Og på neste fest bør du danse så masse at du neste dag lurer på hvorfor du er så innmari støl i nakken. Da har du sannsynligvis hatt det gøy kvelden før.