NRK Meny
Normal

Arild Jonsjord

Hver uke holder han deg oppdatert om hva som skjer på litteraturfronten. Her kan du bli bedre kjent med Boktilsynets programleder.

Arild Jonsjord
Foto: Ole Kaland

Hva kan Boktilsynets lyttere glede seg til framover?

- Nå om våren kommer det flest store internasjonale forfattere i norsk språkdrakt. Forlagene gir ut mest norsk om høsten og oversatte bøker om våren. Og det er jo så mye å ta av: både albansk nobelpriskandidat og ny kvinnelig tyrkisk stemme er representert de nærmeste ukene.

Og i sommer skal vi gjøre som i fjor: La forfattere selv anbefale bøker de synes P2-lytterne bør lese.

Hvis du bare fikk ha tre bøker i bokhylla, hvilke ville du valgt?

- Da tar jeg tre oppslagsbøker og låner skjønnlitteraturen på biblioteket:

  • Et godt verdensaltlas, helst det gedigne fra The Times.
  • André Dominés bok "VIN", om alle verdens vindruer og hva som kjennetegner dem og vinene som blir laget av dem.
  • En omfattende kokebok: "1000 klassiske oppskrifter fra hele verden". Da går man ikke tom for idéer på en stund.

Favoritt TV- og radioprogram?

- For ikke å fremheve noen NRK-kollegaer fremfor andre går vi utenlands: Alle tv-seriene danskene har laget de siste årene: Sommer, Anna Pihl og Krøniken for å evne noen. Danskene klarer å lage ting som engasjerer meg i mye større grad enn det nordmenn og svensker gjør.

- Radio: På sen kveld og om natten når Alltid nyheter sender BBC World. Du verden så mange halvtimesprogrammer som forteller om forhold i, for meg, ukjente deler av verden og hva de strir med og gleder seg over der. Håper aldri NRK tar bort disse sendingene.

Er det noe du vil anbefale P2-lytterne?

- Å gå tur med P2 på lommeradio: Rene kinderegget: både frisk luft, mosjon og mange gode radioopplevelser på en gang. Man kan gå flere sammen også, så lenge man hører på det samme programmet, ellers blir det bare bråk.