Arild Hansson

Han plystrer på vei til jobb og lærer helst noe nytt hver dag. Profesjonelt er han hemningsløs, men privat er Arild Hansson en beskjeden mann. Møt Ukas P2-fjes som ønsker å nå frem med musikken.

Arild Hansson

Arild Hansson er Ukas P2-fjes

Foto: NRK

Arild Hansson kommer fra Vestlandet, fra Hjelmeland i hjertet av Ryfylke. Han har alltid jobbet med musikk, som musiker og som lærer. Nå er han programleder for Musikkmanesjen og konserter på NRK P2. I Musikkmanesjen presenteres den klassiske musikken på en uhøytidelig måte, med små skjeve blikk.

- Noen synes kanskje jeg er litt frekk. Andre synes jeg er ok, humrer 62-åringen.

Hva gjør du når du ikke er på radioen?

- Jeg har to jenter, som spiller cello og fele. Selv er jeg klassisk gitarist, så vi spiller av og til sammen hjemme.

Ellers er jeg mye på sjøen. Jeg har en strøken veteranbåt fra 1966 her i Oslo. På Vestlandet har vi sommerhus, og der fisker jeg mye, men ikke i Oslofjorden, for den tror jeg ikke er ren.

Hvis du kun fikk ha 3 cd-er i hylla - hvilke ville du valgt?

Arild Hansson, programleder i P2s Musikkmanesjen.

Arild Hansson

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

- Det klarer jeg ikke å velge. Jeg har ingen favorittkomponist. Jeg er sjangerløs, men er opptatt av å omgi meg med skikkelig musikk. I dag gis det ut mye svada, men for all del mye bra også.

Jeg er vokst opp med The Beatles - vi klinte til "She loves you". - Jeg var 16 år da den kom ut. Ellers er det mye høytid med Bach.

Har du et favoritt TV- og radioprogram?

- Jeg ser lite på TV, men hører mye på P2 på dagtid. Jeg er nysgjerrig på hva kollegaer lager, og vil helst ikke gå glipp av noe. Om kvelden lytter jeg på BBC World. Det er lærerikt. Jeg liker at de bare snakker og gir meg selv en pause fra musikken.

Er det noe du vil si til P2-lytterne?

- Jeg tror det er lurt å lytte til P2. Hvis man hører etter kan man risikere å bli enda klokere. Jeg gjør det og lærer noe hver dag.

Hør Musikkmanesjen på NRK P2
- fredager kl. 19.30