NRK Meny
Normal

Anita Reinton Utgård

Hun har sydd hatter for kjendisene i New York og vært landsdelsmester i skyting. Anita Reinton Utgård er programleder og reporter i Kulturnytt. Møt Ukas P2-fjes som har tilhengerskare på Fjesboka.

Anita Reinton Utgård

Anita Reinton Utgård; programleder i Kulturnytt.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Anita Reinton Utgård er fra Ål i Hallingdal. I oppveksten hadde hun valget mellom idretten, bedehuset og traktorkjøring. Hun var innom alle, og faren sørget for å lære henne og skyte allerede som 10-åring. Da hun var 18 år ble hun landsdelsmester.

Ukas P2-fjes begynte som freelancer i NRK i 2001. Etter ett år gikk hun over til Aktuelt-redaksjonen i TV Norge. Nå er 32-åringen tilbake som kulturjournalist med litteratur som hovedområde. Hun er like mye på TV som på radio.

Er det spesielle begivenheter Kulturnytt dekker framover?

- Ja, vi sender fra Festspillene i Bergen og jeg skal til Litteraturfestivalen i Lillehammer i slutten av mai. I sommer dekker vi de største musikkfestivalene.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

Anita Reinton Utgård

Travle dager for Anita med festivaler og giftemål.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

- Akkurat nå går mye tid bort til bryllupsplanlegging. Jeg skal snart gifte meg og det er mye som gjenstår å gjøre. Ellers treffer jeg venner, går på kino, leser bøker og trener. Jeg bruker mye av fritiden på det som rører seg innenfor kulturfeltet.

Radio og TV-vaner?

- Jeg ser mest på serier. "Sopranos" er en absolutt favoritt, men også "The Wire" og "Six Feet Under".

Jeg hører på P2, og særlig Kulturnytt.

Hvilke tre bøker ville du sørget for å ha i bokhylla?

- Kurt Vonnegut: "God bless you, Mr. Rosewater". Den er fantastisk - masse svart humor. "Lasso rundt fru Luna", av Agnar Mykle og Gabriel Garcia Márques; "Hundre års ensomhet".

Er det noe du vil anbefale P2-lytterne?

- Hør på Kulturnytt og alt det fine på P2. Husk at vi har en TV-sending, hverdager på NRK 2, kl. 16.50 og 22.10. Send oss e-post om hva du ønsker deg mer av, til kulturnytt@nrk.no .

Kulturnytt på NRK P2
Mandag til fredag kl. 08.05 og 15.03