Normal

Anikken Sunde

Med sin lune, behagelige stemme tar hun deg med til varme konsertsaler og jazzklubber. Hun brenner for musikken, men det hun vil anbefale P2-lytterne er å sykle mer - i all slags vær.

Anikken Sunde
Foto: Nadia Frantsen

Anikken Sunde har jobbet i NRK siden 90-tallet. De siste årene har hun hatt sin arbeidsplass på NRK Tyholt i Trondheim. Vi kjenner stemmen hennes fra program som Jazzbasillen, Jazzklubben og På konsert.

Anikken bruker mye tid på å lytte til forskjellig slags musikk og utvikler kunsten å formidle den. Når dette intervjuet fant sted jobbet hun med et ferskt opptak av Beethovens 9. symfoni, med blant andre Trondheim Symfoniorkester og sopranen Elizabeth Norberg-Schulz. En konsert hun gleder seg til å dele med P2-lytterne torsdag 3. juli.

Hva slags musikk hører du på når du ikke er på jobb?

- Jeg hører på mye forskjellig. Joni Mitchell har veldig mye fint. For eksempel på albumet Blue. Der er det noe for enhver stemning. Den siste plata jeg kjøpte var Getz/Gilberto - fin sommermusikk som både svaler og varmer.

Tv- og radiovaner?

- Jeg ser ikke så mye på TV. Får med meg Grosvold en og annen fredagskveld. Av serier har jeg sansen for "Six feet under" og har skaffet med alle episodene på dvd.

Radio hører jeg mest i helgene. Jeg er en typisk P2-lytter. Liker godt programmer som Klar en klassiker og Ring inn musikken.

Hva leser du?

- Jeg er glad i aviser, særlig i helgene. Av bøker jeg liker kan jeg nevne John Irvings roman "Til jeg finner deg" og "En passende ung mann" av Vikram Seth.

Og så leser jeg Harry Potter for barna

Er det noe du gleder deg til å presentere for P2-lytterne i nærmeste framtid?

- I tillegg til Beethovens 9. symfoni som skal sendes torsdag 3. juli, gleder jeg meg til å presentere The European Youth Jazz Orchestra i Jazzklubben nå i mai.

Dette er et storband satt sammen av unge europeiske musikere. Hvert år får nye musikere sjansen, og det settes sammen et nytt band med ny dirigent og komponist. I år er Norge representert ved trompeteren Eivind Nordset Lønning. Mer om The European Youth Jazz Orchestra

Er det noe annet du vil anbefale P2-lytterne?

- Jeg vil anbefale folk å sykle mer. Sykkel er et fantastisk framkomstmiddel. Selv sykler jeg hver dag, hele året. Hvis det er glatt er det jo bare å skaffe seg piggdekk?