NRK Meny
Normal

Inspirasjon for generasjoner

Fra han kom til Norge i 1981 har Rob Waring vært en betydelig musiker innenfor jazz og samtidsmusikkmiljøet her i landet.

Rob Waring, her med Kringkastingsorkesteret
Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Vibrafonisten, komponisten og pedagogen Rob Waring er ”Ukas P2-artist”, en allsidig musiker som beveger seg naturlig innenfor de fleste musikksjangre.

- Jeg har alltid følt et behov for å uttrykke meg gjennom forskjellige musikalske kanaler, uttrykke forskjellige sider av meg selv. Og jeg liker veldig mye forskjellig musikk! Jeg har alltid gjort det, og gjør det fremdeles.”

Rob Waring er født og oppvokst i Yonkers, en forstad til New York. Det var paukist han skulle bli da han begynte å studere på The Julliard School, men et enormt musikalsk univers åpnet seg for ham og han ble raskt fascinert av vibrafonen.

Fra han kom til Norge i 1981 har Rob Waring vært en betydelig musiker innenfor jazz og samtidsmusikkmiljøet her i landet.
Han har undervist på Norges Musikkhøgskole i over 25 år, og med dette vært en vesentlig inspirasjonskilde og lærer for et par generasjoner av slagverkere.

-Det er gøy å spille!

Bli bedre kjent med Rob Waring som Ukas P2-artist i NRK P2.
Mandag 23.- fredag 27. februar, kl. 13.03 og 19.03
Programleder er Kristin Kverndokk.

Hør ukas P2-artist i nettradio

Hør NRK P2 direkte her