NRK Meny
Normal

Terfel tester Bjørvika

- Jeg krever ikke stort, bare det beste, smiler verdensstjernen Bryn Terfel. Onsdag stod han for første gang på scenen i vårt nye operahus.

Bryn Terfel
Foto: Erik Berg, Den Norske Opera & Ballett

Operastjernen Bryn Terfel var lei, og tok et års pause fra operascenen for en tid tilbake. Nå er han tilbake, og på turne i Norge bl.a. for å synge for første gang i Bjørvika. Etter å sitert Oscar Wildes ord om å kreve det ypperste, er han begeistret over lokalitetene i Bjørvika.

- Salen virker intim, orkestergrava er stor, og akustikken lover bra - her ser det ut til å være tenkt på alt, sier den røslige barytonen. Som omreisende til all verdens konsertsaler og operahus bør sammenligningsgrunnlaget være i orden.

Hør: Bryn Terfel i Oslo reporter Linn Bølstad

- Tre års innkjøring

Bryn Terfel som Falstaff

Terfel i tittelrollen som Falstaff i Verdis opera.

Foto: ALASTAIR GRANT / AP

Terfel har også vært med på å innvie nytt operahus hjemme i Wales, og mener man må ta høyde for at det kan ta tid å få et nytt hus i full virksomhet.

- Nye operahus og ivrige unge sangere byr på mange muligheter, men når det gjelder teknologien må man ta med i beregningen at man trenger minst tre års innkjøring, sier Terfel og viser til erfaringene fra det nye operahuset i Wales.

Han har nettopp sunget for publikum og begeistrede anmeldere i Trondheim, og i kveld står Den Norske Opera for tur.

Ett års operapause

Etter mange år med intens jobbing to Terfel for en tid siden et års pause fra hele operascenen. Han var lei av litt rare sammensmeltninger av nytt og gammelt og alt begynte å føles feil. Nå kjenner han at han begynner å få tilbake energien etter et år ute av operatralten.

Selv kaller Bryn Terfel seg tradisjonalist - når står på operascenen vil han ha teater!

Operasanger Bryn Terfel

Les også: Storkonsert med Sissel i sommer