NRK Meny
Normal

Soul, Chicago og Genesis

P.I.L.S.-redaksjonen har nye anbefalinger klare for musikkelskere: Rhino Records satser på tre vidt forskjellige hester denne måneden - amerikansk soul fra arkivene, slagersamling fra Chicago og fire nye titler fra katalogen til Genesis. 

CHICAGO

CHICAGO

Chicago kan i år feire 40-årsjubileum, og det gjør de med en dobbel-CD.

P.I.L.S.-karene starter med Genesis først: Gruppens katalog blir som tidligere nevnt restaurert med superlyd som er tilpasset alle som har SACD-spiller og/eller DVD på anlegget sitt. Lyden er helt fantastisk, og som bonus får man gamle videoer, konsertopptak og intervjuer med de tre faste medlemmene.

Albumene ”Genesis” (1983), ”Invisible Touch” (1986), ”We Can’t Dance” (1991) og ”Calling All Stations” (1997) er alle doble, og med unntak av sistnevnte er de alle varmt anbefalt.

Single-samling fra Chicago

Anbefalt er også den nye slagersamlingen fra Chicago. Bandet kan i år feire 40-årsjubileum, og det gjør de med en dobbel-CD inneholdende 30 innspillinger som alle har det til felles at de har vært på den amerikanske hit-listen.

VAN MORRISON

Van Morrison oppsummerer sin rikholdige karriere på den nye samlingen ”Still On Top”.

Det som er ekstra interessant for platesamlere, er at det her er snakk om singleversjonene av kjente låter som ”Make Me Smile”, ”25 or 6 to 4”, ”Questions 67 and 68” og en rekke andre. I heftet kan vi lese gode kommentarer om hver eneste låt fra gruppens originale medlemmer (og dem er det fire igjen av i dagens besetning).

Snadder-soul fra Rhino

Er du glad i soul fra 70-tallet, kan du glede deg over den nye satsingen fra Rhino. PILS-redaksjonen slår bokstavelig talt stiften bare ved å lese artistnavnene på de fire platene som gjenutgis denne uken: The Voices of East Harlem, Ace Spectrum, Leroy Hutson og Blue Magic (som forresten sang på Rolling Stones-albumet ”It’s Only Rock’n Roll”).

Fløyelsmykt og saftig på samme tid, bonuskutt og utførlige artikler i CD-heftene – det er bare å gi seg over. Andre artister i denne serien så langt inkluderer Donny Hathaway, Ralph Mitchell og Gwen McCrae.

Van the Man

ROBERT PLANT & ALISON KRAUSS

Årets beste album så langt er levert av Robert Plant & Alison Krauss.

Van Morrison oppsummerer sin rikholdige karriere på den nye samlingen ”Still On Top”. Denne fåes i to utgaver: Den vanlige er dobbel, mens den som vi anbefaler består av tre cd’er i et lekkert pappomslag. Hele 55 innspillinger fra 40 år er det blitt plass til.

Til slutt registrerer PILS-redaksjonen med utsøkt glede at stadig flere av våre gamle helter leverer gode varer. Med albumet ”Chrome Dreams II” er Neil Young friskmeldt! Og har vi nevnt at årets beste album så langt er levert av Robert Plant & Alison Krauss? Vel, nå er det sagt.