Hopp til innhold

Slik bruker du DAB-radioen

Her finner du nyttig hjelp for hvordan du skal bruke din DAB-radio og om hvordan du sjekker DAB-dekningen der du bor eller på hytta. Se oppdatert informasjon på hjelp.nrk.no/radio/.

Radiolytter

DAB er en av flere måter for å høre digitalradio. Nettradio, via mobiltelefon, via det digitale bakkenettet, kabel eller annet fjernsynsmottak er andre måter å få tilgang til det brede digitale radiotilbudet på.

Foto: Jens Sølvberg / NRK

Revo DAB-radio, Troms
Foto: Dahle, Elin / Elin Dahle, NRK

DAB en av flere muligheter

DAB er en av flere måter for å høre digitalradio. Nettradio, via mobiltelefon, via det digitale bakkenettet, kabel eller annet fjernsynsmottak som samtidig har med seg radiosignalene er andre måter å høre digital radio på.

Les mer: Det digitale radiotilbudet

Åtte av ti kan høre DAB

Åtte av ti i Norge kan allerede høre DAB-radio. Mange radioer som selges nå har mulighet til å ta inn både FM og DAB. Skal du skaffe deg en ny radio - til bilen, heimen eller hytta - er det smart å kjøpe en modell som tar inn både FM og DAB.

For å høre radio når du er i farta - mobilt mottak - er DAB det beste alternativet og det som vil erstatte FM når de sendingene slutter i 2017 eller 2019. Flere og flere bilradioer kommer derfor både med FM og DAB.

I heimen, på jobben, i båten eller på hytta er DAB også et godt alternativ til FM, men her har du som regel flere valgmuligheter for hvilken plattform du velger for å høre digital radio.

Kan du høre DAB der du bor eller på hytta: Sjekk DAB-dekningen

Detaljerte bruksanvisninger

Finner du ikke din radio eller likevel trenger bistand kan du ta kontakt med NRKs Publikumsservice på e-post info@nrk.no eller telefon 815 65 900.

Nullstill radioen

Har du problemer med å finne de radiokanalene du ønsker kan det lønne seg å søke opp alle kanalene på nytt.

De fleste radioer har en knapp for automatisk kanalsøk. Som regel må du holde denne inne i minimum tre sekunder for å få til et nytt fullt kanalsøk.

Alt om digital radio