NRK Meny
Normal

Sju nye DAB-byer i nord

Sju nord-norske byer fikk DAB-dekning fra 1. desember. Neste år følger Sogn og Fjordane samt at dekningen i Oslo og Akershus styrkes. Dermed kan åtte av ti høre DAB digitalradio.

Narvik

Narvik sammen med Bodø, Harstad, Mo i Rana, Alta, Hammerfest og Vadsø fikk DAB-dekning fra 1. desember.

Foto: NRK

Bodø, Harstad, Narvik, Mo i Rana, Alta, Hammerfest og Vadsø med omegn fikk DAB-dekning fra 1. desember. Dermed har rundt 80 prosent av alle husstander i Norge DAB-dekning.

I løpet av 2007 er DAB-nettet bygget ut og justert en rekke steder. I alle områder med DAB-dekning kan en nå høre sin egen  distriktssending. I tilegg kan alle i tillegg høre minst én annen distriktssending enn sin egen. Alle med DAB-dekning i Nord-Norge kan høre alle NRKs tre nordligste distriktssendinger.

Det betyr at tilbudet av radiokanaler i disse områdene øker fra seks FM-kanaler (enkelte steder langt færre) til minst 14 digitale kanaler.

Sogn og Fjordane får DAB i 2008

Neste år fortsetter DAB-utbyggingen. - I løpet av våren 2008 blir DAB-dekningen utvidet til også å omfatte store deler av Sogn og Fjordane. Selv om vi fortsatt vil mangle 20 prosent av husstandene, kan vi likevel si at vi har samlet Norge til ett digitalt radio-rike ved at store deler av befolkningen i alle fylker er dekket, sier fungerende radiosjef i NRK, Marius Lillelien.

Han understreker at utbyggingen av DAB digital radio har gått helt etter planen og i tråd med det som tidligere har vært annonsert. - Vi er også glad for at Stortinget i slutten av november sluttet seg til regjeringens opplegg for overgang til digitalradio i Norge, sier Lillelien.

Våren 2008 blir også dekningen i Oslo og Akershus bli bedret. Dette skjer ved at det settes opp en DAB-sender på Kolsåstoppen i Bærum. Dette vil forbedre dekningen i Oslo-området – spesielt i Bærum og Asker.

Utbyggingen i Sogn og Fjordane og bedringen av DAB-dekningen i Oslo og Akershus vil være siste ledd i første utbyggingsfase av DAB digitalradio i Norge. Neste fase vil starte når tidspunktet for starttidspunktet for slukkingen av FM-senderne er klart.

 

Utsikt frå Hafstadfjellet

Førde og store deler av Sogn og Fjordane får DAB digitalradio våren 2008.

Foto: Øystein Tveiten