Nye utsettelser i Bjørvika

Nok en gang avlyser operaen i Bjørvika forestillinger på grunn av tekniske forsinkelser. Nå kuttes den norske storsatsingen Thora på Rimol.

Operahuset i Bjørvika
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Tom Remlov

Operadirektør Tom Remlov kutter forestillinger på grunn av forsinket sikkerhetsopplæring

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

I vår ble åpningsforestillingen "Jorden rundt på 80 dager" utsatt i over et år på grunn av forsinkede leveranser av sceneteknisk utstyr. Nå melder operadirektør Tom Remlov om nye programkutt. Årsaken denne gang er at det har tatt lenger tid enn operaen har regnet med å lære folk å bruke sceneutstyret,

- Nå viser det seg at opplæringsbehovet for Operaens ansatte for å mestre utstyret på en fullt ut sikker måte er større enn forutsatt. Derfor har vi måttet finne plass i programmet for utvidet teknisk opplæring og innkjøring, skriver operaen i en pressemelding.

Kutter Thora på Rimol

Forsinkelsene rammer særlig den norske storsatsingen Thora på Rimol av Hjalmar Borgstrøm, som skulle hatt premiere 24. november. Hele den sceniske forestillingen kuttes, og ertsattes av en konsertversjon av musikken.

I tillegg utsettes operaen Peter Grimes som skulle hatt premiere 9. mars 2009 på ubestemt tid.

Det kuttes også i antall forestillinger av operaen Titus, og balletten Limbs Theorem.

Publikum med billetter til forestillinger som avlyses får refundert pengene, og på produksjonen Thora på Rimol får publikum tilbud om refusjon hvis de ikke ønsker å se konsertversjonen.

Les også:

"Jorden rundt.." utsatt igjen

Åpningsforestillingen utsatt

- Føler meg tråkket på