Norsktoppen på NRK Gull

Norsktoppen er blitt vekket til live igjen på NRK Gull! Vidar Lønn-Arnesen står bak mikrofonen hver lørdag klokken 19.00.

Vidar Lønn-Arnesen
Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Her finner du alle programmer i serien:

Norsktoppen på NRK Gull

Den siste ordinære sendingen av Norsktoppen gikk på lufta i NRK P1 rett før nyttår. Debatten raste da NRK vedtok å legge ned det populære listeprogrammet i 2008.

- Veldig mange savner programmet, derfor er det ekstra gledelig å kunne gå tilbake til begynnelsen og på den måten vekke Norsktoppen til live igjen, sier en opprømt Vidar Lønn-Arnesen.

Sending lørdager kl 19.00

NRKs popveteran Vidar Lønn-Arnesen og hans gjenhør med Norsktoppen sendes hver eneste lørdag klokken 19.00 på NRK Gull. Lønn-Arnesen presenterer de største slagerne fra listens 35 år, og han tar for seg hvert år siden starten i 1973.

Vidar Lønn-Arnesen

Vidar Lønn-Arnesen er klar med gjenhør fra Norsktoppen på NRK Gull.

Foto: Eirik Sivertsen / NRK

- Vi skal virkelig boltre oss blant de nesten 6000 platene som gjennom tidene er blitt lansert i Norsktoppen. Jeg synes det er kjempegøy å sitte med listene foran meg, det er så mye bra å ta av.

Han er godt vant med å spille plater i radio, men mener at Norsktoppen er noe helt spesielt.

- Norsktoppen har vært meget viktig for norsk popmusikk, og det merkes når en begynner å kikke litt på listene fra de første årene. Mange av artistene har jo hatt programmet som en viktig medspiller i arbeidet med å bygge karrierene sine, fortsetter Lønn-Arnesen.

To program for hvert år

For å få med så mye musikk som mulig sender NRK Gull to programmer med musikk fra hvert år. Det første blir en overblikk over noen av det årets aller største klassikere uavhengig av plassering på Norsktoppen, det andre blir en ren årsbesteliste med de 20 låtene som lå lengst på listen det aktuelle året. Vidar vil også invitere artister i studio.

- Dette blir kjempemorsomt! Det er så utrolig mye å velge blant. De største klassikerne vil selvfølgelig bli å høre, men vi skal nok overraske litt også, smiler han.

Hvert program kan også lastes ned som Podkast fra NRK Gull - lytt direkte eller last ned! etter at det er sendt i radioen!

Her finner du alle programmer i serien:

Norsktoppen på NRK Gull

LES MER:

Dette er Norsktoppen

Intervju med Vidar Lønn-Arnesen fra 2007