Musikkskole knust av bomber

Bomberegnet i Gaza har ødelagt både skolebygningen og musikkinstrumentene. Nå holder musikkvenner i Ramallah støttekonsert.

Resultatet av israelsk rakettangrep i Gaza
Foto: MOHAMMED SALEM / REUTERS

Britiske Heather Burseh er instruktør ved The Edward Said National Conservatory of Music i Ramallah. Skolen har en egen avdeling midt i det krigsherjede i Gaza, og nå har de israelske bombene knust hele skolen, forteller Burseh.

- Vi hadde kontakt med skolen for få dager siden, og fikk vite at hele bygningen med musikkskolen og alle instrumentene er bombet i stykker. Israelerne ser ut til å ville bombe hele samfunnet i Gaza, også musikere, sier hun.

Arrangerer støttekonsert

Mens krigen herjer i Gaza holder, musikkskolen orkesterkurs for barn i Ramallah. Nå bruker de kurset til å arrangere støttekonsert for gjenreising av den ødelagte skolen.

- Vi som musikere kan gjøre svært lite, bortsett fra å vise solidaritet. Vi vil gjerne bidra til å gjenreise skolen og skaffe nye instrumenter. Det er svært viktig for menneskene i Gaza å vite at folk bryr seg om dem, både her og andre steder i verden, sier Burseh.

HØR: Heather Burseh om støttekonserten for Gaza

Les også:

Må si nei til artister for Gaza

Om Edward Said på Wikipedia