Lutthelt Rolf Lislevand

Luttenist Rolf Lislevand byr på strengebøyende barokk'n roll og lyrisk renessansemusikk i Musikkantikk søndag 11. mai.

Rolf Lislevand
Foto: Thomas Eberl / ECM

Rolf Lislevand er noe så sjeldent som en norsk internasjonal stjerne innenfor renessanse- og barokkmusikken. Han har samarbeidet med folk som gambisten Jordi Savall og sopranen Montserrat Figueras i ensemblet Hesperion XXI, og har også gjort ulike soloprosjekter, blant annet med norske musikere som folkesangeren Berit Opheim og bassisten Bjørn Kjellemyr.

Lislevand har studert musikk i Norge og Sveits, og er nå bosatt i Verona i Italia. I tillegg til en aktiv karriere som musiker er han professor ved Staatliche Hochschule für Musik i Trossingen, Tyskland.

Konsert fra Gamle Aker Kirke

I fjor sommer holdt han konsert i Gamle Aker kirke under Oslo Kammermusikkfestival, der NRKs tidligmusikkprogram Musikkantikk gjorde opptak. Programleder Andreas Johnson har også intervjuet Lislevand om repertoar og framføringspraksis av renessansemusikk for lutt og spansk gitarmusikk fra 16- og 17-hundretallet.

– Vi bruker ikke noe materiale i denne musikken som vi ikke har funnet i repertoaret for barokkgitar, men vi tillater oss å forandre proposjonene ved å trekke fram det eksepsjonelle i musikken, sier Lislevand. Og legger til at barokk betyr det å forandre proposjoner. Det var det man gjorde på begynnelsen av 1600-tallet.

Hør Musikkantikk søndag 11.5 kl 1603 i NRK P2

Les også: Oslo Kammermusikkfestival er i gang