Bach i snøføyka

Det ble en eksotisk opplevelse da Akademie für Alte Musik spilte konsert på Glogerfestspillene.

Akademie für Alte Musik
Foto: Torunn Kirby Torbo / NRK

Glogerfestivalen i Kongsberg
Foto: Torunn Kirby Torbo / NRK

Det tyske tidligmusikkensemblet Akademie fur Alte Musik Berlin fikk seg en overraskelse da de besøkte Glogerfestspillene i Kongsberg i januar.
Aldri hadde de sett så mye snø på en gang. Musikkantikk møtte fiolinsolist og konsertmester Midori Seiler, som heldigvis valgte intervju fremfor en impulsiv snøballkrig satt i gang av sine medmusikere.

Mange strenger

Midori Seiler

Fiolinist Midori Seiler har vunnet priser for sitt spill.

Foto: Torunn Kirby Torbo / NRK

Midori Seiler er japansk-tysk og oppvokst i Salzburg, Østerrike. Hennes instrument er fiolinen i alle sine historiske former, og i tillegg til barokkmusikk og wienerklassisisme har hun fordypet seg i 1800-tallsmusikk, noe som ikke er av det mest vanlige innenfor tidligmusikkbevegelsen.

Orgelet i Kongsberg Kirke
Foto: Torunn Kirby Torbo / NRK

Særlig har innspillingen av Rimskij-Korsakovs verk Scheherazade, med tidligmusikkorkestret Anima Eterna vakt oppsikt. Hun har også vunnet priser for sin tolkning av Mozarts fiolinsonater sammen med pianisten Jos van Immerseel.

Møt henne og hør annen del av konserten med Akademie fur Alte Musik Berlin, med musikk av Bach, Corelli og Vivaldi i Musikkantikk 22.2.09 kl 1930.

Kongsberg
Foto: Torunn Kirby Torbo / NRK