Normal

Kontroll på kontinentene?

Thomas Dybdahl har nettopp signert en verdensomspennende avtale med et stort plateselskap som skal sende han og musikken hans verden rundt.

Thomas Dybdahl
Foto: Sara Johannessen / Scanpix

Frem til nå har Thomas Dybdahl måttet konsentrere seg om å erobre små territorier om gangen via utallige små plateselskaper rundt i Nord-Europa. Litt Danmark her og litt Nederland der. Men nå forandres alt dette.

Tiden er inne

Thomas Dybdahl

Thomas Dybdahl mot bred lansering.

Foto: Berit Roald / Scanpix

- Hvis jeg noen gang skal prøve meg ordentlig internasjonalt, så er det nå, sier Ukas P2-artist. Framover blir det en del reising rundt i verden i områder som jeg så langt ikke har prøvd meg i, bl.a. blir det en del turnering i USA. For mange en slags guttedrøm, selv om jeg nå har en mye mer realsistisk holdning til det, sier Dybdahl. Plateselskapet det dreier seg om i Storbritannia og USA heter Decca Records, og er en del av Universal-familien.

- For første gang får jeg ett team å forhold meg til for alle territorier. Det kjennes ganske deilig. Vi starter med Europa-turnè i mai og fortsetter med USA i Juni… Så det blir nok et ganske travelt år, smiler Dybdahl, som er optimistisk med tanke på å dra med seg sønn og kone på lasset.

Ser framover

Thomas Dybdahl

Thomas Dybdahl mot nye horisonter.

Foto: Lise Aaserud / Scanpix

Ukas P2-artist, som i disse dager jobber med filmmusikken til den nye filmen "Knerten i knipe", håper å få startet på en ny plate i år. Men regner dog ikke med å få den ferdig i løpet av 2011.
- Men først må jeg kartlegge litt.. Hva er det jeg holder på med? Hvordan høres den musikken jeg vil lage ut nå..? Dette er ting jeg må finne svar på først.


Et nytt kapittel er i ferd med å skrives i historien om Thomas Dybdahl. Hva som har skjedd fram til i dag kan du høre hver dag i Ukas P2-artist, NRK P2, denne uken Kl. 06:03 og kl. 17:40. Programleder er Sven Ole Engelsvold