Kjenner du noen "Folk i farta"?

Alex Rosén søker etter uvanlige og eksepsjonelle kandidater til Folk i farta-serien. Er det deg, eller kjenner du noen?

Alex Rosén
Foto: NRK

Se tidligere Folk i farta-episoder i Nett-TV!

- Vi er på jakt etter det uvanlige, det eksepsjonelle, noe som er "way out", forteller programleder Alex Rosén. Han skal lage en ny runde med "Folk i farta", en programserie der vi møter nordmenn som bor i utlandet. Felles for disse utvandrerne er at de alle har helt uvanlige historier å fortelle. Det kan være ting de har gjort eller opplevd eller spesielle og/eller ekstreme karrierer.

Alex Rosén og Arne Hvidsten i Thailand

Alex Rosén og Arne Hvidsten i Thailand

Foto: NRK

- Jo mer sært, absurd og eksepsjonelt, jo bedre, sier Alex og understreker at historiene gjerne kan være litt på kanten.

Ønsker å øke kvinneandelen

- For eksempel er jeg på jakt etter en norsk dame som jobber som bordellmamma i Tsjekkia. Jeg leste om henne et sted, men husker ikke hva hun het. Generelt er vi interessert i å øke kvinneandelen i programmet.

Noe som får Alex entusiastisk er nordmenn i utlandet som har jobbet i årevis for å oppnå noe, uten å få betalt for det. De trenger ikke en gang å ha nådd målet. Han nevner eksemplet med den norske mannen som hadde brukt halve livet på å grave etter smaragder i Colombia, uten å finne en eneste smykkestein så langt. Det handler om å brenne for noe, om å ha et kall.

Alex Rosén i Colombia

Alex Rosén i Colombia

Foto: NRK / NRK

Bilselger i Afrika?

- Drømmescenariet mitt er å finne en nordmann som har flyttet utenlands og tjener penger på en helt fjern forretningsmodell, som å selge Cadillac'er til innfødte i Afrika, ler Alex. At han nevner Afrika er ikke tilfeldig, det er et kontinent som til nå ikke har vært særlig behandlet i Folk i farta. Derfor håper de nå å finne norske historier fra afrikanske land. Eller andre litt uvanlige land, slik som Bangladesh. Kanskje det finnes en nordmann som jobber i romfartsindustrien i Kina?

Alex Rosén på besøk hos Magnus Rønningen i Los Angeles

Alex Rosén på besøk hos Magnus Rønningen i Los Angeles

Foto: NRK

Religion er også et interessant tema. Alex er sikker på at det finnes folk fra Norge som lever i utlandet og har konvertert til en annen religion. Norske buddhister i Nepal er potensielle kandidater.

- Hvis du har en historie om en norsk kvinne eller mann i utlandet som ikke er til å tro, kom til oss med den, ber Alex Rosén.

Tips om kandidater og historier kan sendes på epost til folkifarta@nrk.no .