Alex i Venezuela

Alex byr denne gangen på en historie som ifølge ham selv har alt.

Alex Rosén i Venezuela
Foto: NRK

Se hele programmet her!

Dop, statskupp, skyting, tortur, playboyliv og narkokarteller er bare noen av ingrediensene som kommer fram når Alex Rosén drar til Venezuela for å møte den norske diplomatsønnen og playboyen Thor Halvorssen som i 1993 ble arrestert i Caracas i Venezuela mistenkt for terrorisme.

Seks bomber går av i Venezuelas hovedstad Caracas og Thor Halvorssen blir arrestert som mistenkt i saken. Sterke krefter i Sør-Amerika ville rydde Halvorssen av veien, for som president Perez’ spesialutsending i kampen mot narkotika, hadde nordmannen fått mektige fiender.

Torturert i 74 dager

I et sort hull i et av Venezuelas verste fengsler ble Thor Halvorssen torturert i 74 dager før myndighetene i Venezuela til slutt må gi etter for presset fra amerikanske senatorer, internasjonale forfattere og Amnesty International.

Thor Halvorssen ble aldri anklaget for noe, og mange mente at bombene var en felle for å bli kvitt en brysom mann. Denne hendelsen har preget hele familien Halvorssen og Thor Halvorssen senior lever i dag i eksil i Miami. Sønnen, Thor Halvorssen junior, er en aktiv menneskerettighetsforkjemper og filmskaper som pendler mellom filmstjerner i Los Angeles og fengsler i Caracas. I mai skal han lede en menneskerettighetskonferanse i Oslo.

Se Alex fortelle om programmet:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.