NRK Meny
Normal

Fører radioarven videre

Nyheter, distriktssendinger, sport, underholdning og voksen popmusikk er hjørnesteiner i P1-tilbudet. NRK P1 er Norges suverent største radiokanal.

Radiolytter

NRK P1 er en følgesvenn og godt selskap for rundt to millioner nordmenn hver eneste dag.

Foto: Jens Sølvberg / NRK

NRK P1 fører radioarven videre og mange av P1-programmene er radioklassikere som har vært på lufta i flere tiår.

En vanlig dag har NRK P1 rundt to millioner lyttere og er et heldekkende radiotilbud for alle over 30 basert på nyheter, distriktssendinger, sport, service, underholdning og voksen pop-musikk.

Les også: Alt om radiotilbudet

Distriktssendinger bærebjelken

Morgen og ettermiddag splittes sendenettet til NRK P1 og distriktskontorene tar over.

NRK P1 - Møre og Romsdal: Berit Susanne Kjølås og Pål Kristian Lindseth.

NRK P1 er alene i Norge om å tilby et radiotilbud som er en miks av riks- og distriktssendinger. Berit Susanne Kjølås og Pål Kristian Lindseth byr på nye ettermiddagssendinger fra Møre og Romsdal fra og med 12. mars 2012.

Foto: Rune Hagen

I NRK P1 kan du våkne opp til distriktssendinger fra klokka 06.03 og raskt få en nyhetsoppsummering, oversikt over trafikk og vær samt hyggelig morgenmusikk. På ettermiddagen fra klokka 14.03 og varer til kl. 17.00.

Nytt P1 fra 12. mars 2012: De nye ettermiddagsstemmene

Nitimen, Norgesglasset og Her&Nå

Ved siden av distriktssendingene er magasinprogrammer som Nitimen, Norgesglasset, Her&Nå, Kveldsåpent og Herreavdelingen en del av grunnmuren til NRK P1.

Se også: Programmenes hjemmesider

Den populære musikken

40 prosent av sendetiden i NRK P1 er musikk og 40 prosent av denne musikken skal være norsk musikk. Musikken NRK P1 byr på er voksen popmusikk fra de siste 40 årene.

Radioklassikere i kø i helgene

Brønsj. F.v. Agnete Daae-Qvale Holmemo, Pål Hovengen Plassen, May Reppen-Gjelseth og Line Forsmo

Agnete Daae-Qvale Holmemo, Pål Hovengen Plassen, May Reppen-Gjelseth og Line Forsmo byr på Brønsj på søndagene i NRK P1.

Foto: NRK

I helgene er tilbudet litt annerledes med programmer som Naturens verden, God helg, Brønsj, Mellom himmel og jord, PopQuiz, krimtime, sport og musikkprogrammer som På dansefot, P.I.L.S., Helgeland, Sangtimen, Ønskekonserten på programmet.

Fører radioarven videre

NRK P1 har sine røtter helt tilbake til da NRK ble stiftet i 1933 og programmer som Lørdagsbarnetimen og Gudstjenesten har faktisk sine aner helt tilbake på 1920-tallet.

NRK P1 fører radioarven videre og mange av P1-programmene er radioklassikere som har vært på lufta i flere tiår og har store og svært trofaste lytterskarer

Sportskanalen NRK P1

NRK P1 er også sportskanalen. Her overføres store mesterskap som VM og OL og i sommerhalvåret følges seriefotballen via 4 - 4 - 2- Radiosporten. En unik samsending fra alle arenaer i eliteserien.

Både morgen, ettermiddag og kveld er det faste sportsnyheter i NRK P1.

Send en hilsen i Nattønsket

Ellen Flå

Ellen Flå hører du som nattvert i Nattønsket i NRK P1.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Fra midnatt til klokka 0600 er det Nattradio i samsending med NRK P3. Fram til klokka to formidler nattverten platehilsner til en du har kjær i Nattønsket.

Tre og en halv time radio

Flere nordmenn lytter på radio enn på TV, viser ny elektronisk måling av radiolyttingen. Over tre millioner hører på radio en vanlig dag og NRK P1 er Norges suverent største radiokanal med rundt 2 millioner lyttere alene.

Et bredt og variert tilbud

NRK P1, NRK P2 og NRK P3 er NRKs hovedkanaler. I tillegg finnes det 13 supplerende radiokanaler med et smalere innholdsspekter.

NRK Alltid Nyheter, NRK Klassisk, mP3 og NRK Gull er fire av disse.

Radio kan du i dag høre på en rekke forskjellige måter eller plattformer. Det bredeste radiotilbudet fra NRK finner du på de digitale plattformene.

Hovedkanalene - P1, P2 og P3 - finner du på alle plattformer, men flere av de supplerende eller nisjekanalene finner du kun på en eller flere digitale plattformer.

Les også: Dette er allmennkringkasting

Les også: Norsk radiohistorie

E-post:

p1@nrk.no

E-post til programmene - programnavn@nrk.no - f eks nitimen@nrk.no

Postadresse:

NRK P1

7005 Trondheim

tlf 73 88 14 00