Hopp til innhold

Enmannsartisten Jarle

Enmannsorkesteret og showmaskinen Jarle Bernhoft er kanskje mest kjent for å ha en usedvanlig god stemme, og den presser han til det ytterste med et register som strekker seg høyt og lavt og gjennom de fleste musikkgenre..

Jarle Bernhoft
Foto: K&U / K&U

For når han ikke fikler med egen musikk stiller han opp for både Kristin Asbjørnsen, BigBang og Køhn/Johansen Sextet eller turnerer med Joe Cocker i Tyskland.Som liveartist er han ifølge trompetist og jazzmusiker Mathias Eick en helt spesiell opplevelse.

Ny teknologi

-Jeg har sett ham live utallige ganger og setter meg alltid så tett opp til scenen som mulig for å følge med på det han gjør. Han er vel kanskje den artisten i verden som utnytter den nye teknologien best.

Jarle Bernhoft
Foto: Universal

Han får så mye ut av for eksempel en loopboks at han burde ha blitt bedt på julebordet til utstyrsprodusentene. Det er Jarles tid nå. Vi har ventet lenge på at han skal komme dit han er i dag.

Nå er han der han skal være som soloartist- en sann stjerne, sier Mathias Eick.


Multitalent

Jarle Bernhoft (34) er en forholdsvis nybakt pappa som vokste opp i Nittedal i Akershus med en operasyngende far og en musikk og kulturinteressert mor. Mer om Jarle

Snart søkte Bernhoft mot storbyen Oslo og vokste seg etter hvert opp til en fullblods sanger og musiker i byen. Og han evner å få brukbare lyder ut av såpass mange forskjellige instrumenter at han med rette kan kalle seg selv for multiinstrumentalist.
Noe som ikke nødvendigvis bare er en fordel, ifølge gitarist og komponist Knut Reiersrud,

Grenseløst

-Det er jo helt grenseløst. Men det er jo også et paradoks å være så grenseløs som Jarle er. Å kunne beherske alle stilarter og de fleste instrumenter fordrer at man blir nødt til å ta noen valg for å gjøre livet litt enklere for seg selv.

Faren hvis man er veldig flink er jo at man kan bli litt ufokusert. Men dette er jo tydeligvis ting Bernhoft har vært bevisst selv, siden han har valgt å strippe det hele ned til en ’One-man-act’.


Nestenherredømme

På første del av 2000-tallet var han frontfigur i turborockebandet Span, på et tidspunkt Norges mest lovende utenlandseksport. NRK Lydverkets Asbjørn Slettemark tror årsaken til at det ikke gikk som det skulle var uflaks.

Jarle Bernhoft
Foto: K&U / K&U

-På sitt største var Span et rockeband som mange trodde skulle få et internasjonalt gjennombrudd. De solgte en del plater her i Norge, men det de vel huskes best for er å ha blitt signert til et stort internasjonalt plateselskap som spanderte dyre musikkvideoer og fete turnéer med for eksempel Nickelback.

Utskiftninger

Men så skjedde det som dessverre ofte skjer med lovende rockeband. Det blir utskiftninger i hvem som tar avgjørelsene i plateselskapene, man blir ikke lengre prioritert og til slutt så ender drømmen i tusen knas.

Etter Span tok musikken en ny retning. Og ut av denne forandringen kom en hyllest til hovedstaden Oslo med Ceramik City Chronicles i 2008.

I fjor kom dobbelt LIVEalbumet 1:Man 2:Band med konsertopptak fra Kampen Bistro og Rockefeller i Oslo og fra Molde jazzfestival…

Nytt album

Og nå i februar 2011 er han aktuell med sitt andre studioalbum som soloartist – Solidarity Breaks (Universal Music). Med seg på laget denne gang har han låtskriver og produsenttalentet Fred Ball fra Fredrikstad.

Sammen har de snekret en utgivelse med et budskap om solidaritet. Bernhoft vil gi noe tilbake med musikken han lager.

I Uke 6 er Jarle Bernhoft Ukas P2-artist i NRK P2.