Balsam med julesmak

Åse Kleveland (bildet), Frederic Hauge og ikke minst vakker og skuldersenkende julemusikk står på julemenyen til Balsam i NRK P1.

 

Åse Kleveland

Åse Kleveland snakker om verdien av det vakre i Balsam i NRK P1 1. juledag.

Foto: Leif R Jansson / SCANPIX / SCANPIX

Balsam sender hele juleuka igjennom fra julaften til og med tredje juledag og det blir fine kåserier, fjøslukt, gavedryss og spennede og kloke æresgjester som Åse Kleveland (1. juledag) og Frederic Hauge (2.juledag) og ikke minst vakker og skuldersenkende julemusikk.

Dessuten sendes Balsam nyttårsaften.

Kleveland og Hauge

Åse Kleveland, direktør i Rikskonsertene, musiker og tidligere kulturminister har vært svært opptatt av estetikk, design og arketektur i flere tiår og kommer for å snakke om verdien av det vakre. Kleveland mener omgivelsene våre er med på å påvirke vår yteevne og hvordan vi omgår hverandre.

Miljøstiftelsen Bellonas leder Frederic Hauge har viet nesten all sin tid til miljøvern siden midten av åttitallet. Vi snakker med han om hvordan det er å gå fra å være miljøaktivist og rebell til å bli en anerkjent miljøhelt på verdensbasis.

Først kavalkade ...

1. januar feirer Balsam seks år  med kavalkadesendinger måneden ut med noe av det aller beste fra Balsamåret 2007.

Det blir gjenhør med Eva Joly om å være uredd, Jan Olav Haugen om at flaks og uflaks slettes ikke er tilfeldig, Thorbjørn jagland om det å være nummer to i rang etter kongen og Magne Raundaglen om besteforelderrollen for å nevne noe. I Tillegg sender vi om igjen noen av de aller beste kåseriene, fabuleringene og reportasjene våre.

Slutt for Balsam

For 1. februar 2008 etter seks år med mye moro, skuldersenkende radio og en fantastisk lytterrespons takker Balsam for seg. - Vi i balsamredaksjonen er overbevisst om at vi har landets fineste lyttere, fastslår Ragnhild Lund Ansnes.

NRK P1 - Alle dager kl 18.03

Ragnhild Lund Ansnes

1. februar 2008 etter seks år med mye moro, skuldersenkende radio og en fantastisk lytterrespons takker Balsam og Ragnhild Lund Ansnes for seg.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK