Hopp til innhold

Hva er 17. mai for deg? Si det på Twitter!

17. mai er flagg, folketog og pølser, men det er også matpakke på en fjelltopp og pils på en pub. Hva er nasjonaldagen for deg? #nrk17mai.

fjelltur

Stikker du til fjells på 17. mai, eller går du i tog og spiser is til den store gullmedalje? Vi vil ha dine 17. mai-tanker!

Foto: Frode Steen / NRK

17. mai er flagg, folketog og pølser, men det er også matpakke på en fjelltopp og pils på en pub.

Er 17. mai «tradisjon og trang bunad»? Twittermeldingene som er begynt å strømme inn til #nrk17mai kan tyde på akkurat det. Vi vil ha flere meldinger!

Årets 17. mai-sending har opplevelsen i fokus. Vi vil vite hvordan du opplever dagen, hva 17. mai er for deg? Enten du elsker den tradisjonelle festen, foretrekker roen på havet, eller blåser i hele dagen så er tankene dine velkommen her hos oss.

Del 17. mai-tanker på Twitter

17. mai på Storhamar skole

Gleder du deg vilt til sekkeløpet 17. mai?

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Vi oppfordrer dere til å dele dine tanker om 17. mai med oss via Twitter.

  • Du må ha en Twitter-konto. Registrer deg her.
  • Bruk hashtagen #nrk17mai og skriv i vei!

NRKs programledere plukker ut noen av tankene dere deler og viser dem frem på direktesendingen på NRK1 17. mai. Send gjerne inn allerede nå!

Hva skal jeg skrive?

Klare for 17. mai

Hører korpsmusikk med til nasjonaldagen?

Foto: Arild Haugen

For mange er nasjonaldagen dagen med stor D. Sølvet er pusset og bunaden klar. Tårene presser på når flagget heises og smågutta spiller trompetfanfare, og det er taler allerede ved frokostbordet. Vi vil ha dine gledestanker om dagen!

#nrk17mai: «er et sikkert tegn på farge, nå blir det grønt, varmere hyggeligere, gratulerer med dagen m itt kjære Norge som jeg elsker : ) » twitrer en, som har sendt oss sine tanker.

Gruer seg

Noen gruer seg og synes hele 17. mai er stress fra ende til annen. Altfor mange kaker skal bakes og bunaden er for trang. De liker ikke at gatene fylles opp av festkledde, støyende mennesker, får gnagsår av bunadssko og fnatt av korpsmusikk. Disse foretrekker kanskje roen på hytta når nasjonaldagen kommer. Eller har du et annet skjulested? Vi vil vite det!

#nrk17mai: «Bor heldigvis ikke lenger på bygda der alle vekkes med dynamitt 17. mai. Men noen burde få slutt på den evinnelige flaggdebatten», twitrer en annen.

Feirer utenlands

Andre igjen benytter dagen til å dyrke en hobby i friluft. Kanskje inntar de frokost og sjampanje på en fjelltopp, utøver yoga på stuegulvet, tar seg en fisketur på fjorden, eller rett og slett stikker en tur ut av landet.

#nrk17mai: «Feiring av dagen foregår i Port Said, Egypt. Kaker spises på den utmerkede kafeen Girola. Flagget vaier selvsagt fra balkongen», twitrer en annen.

Uansett hva du bruker nasjonaldagen til betyr den kanskje noe spesielt for deg? Del tankene dine med oss på Twitter.