Ulv skutt i Vestfold - Denne hannulven ble skutt i Vestfold lørdag. - Foto: Statens naturoppsyn /

Denne hannulven ble skutt i Vestfold lørdag.

Foto: Statens naturoppsyn

Ulv skutt i Vestfold

Trolig er det første gang på over 100 år at en ulv er skutt i dette fylket.

Espen Marker i Statens naturoppsyn bekrefter overfor NRK at hannulven på rundt 50 kilo ble skutt i Lardal, mellom Hvittingfoss og Svarstad, lørdag ettermiddag.

– Det ser ut som at jakten har vært gjennomført på en ordentlig måte, og at den var godt organisert, sier Marker.

Det var et jaktlag på mellom 60 og 70 personer som skjøt ulven, skriver Tønsbergs Blad.

Vestfold bondelag fikk i all hast innvilget lisensjakt på ulv i uka som gikk, etter at et dyr var registrert på vei fra Siljan i Telemark og inn i Vestfold. Det er denne ulven som nå er skutt.

Ifølge jegere ble siste ulv i Vestfold skutt på slutten av 1800-tallet.

Les også:

Meldte til politiet

Det har stormet rundt temaet ulv og ulvejakt denne vinteren. I februar ble en ulv skutt i Nome i Telemark, en ulvejakt som har blitt sterkt kritisert i etterkant.

Norges Miljøvernforbund har anmeldt Statens naturoppsyn og to ulvejegere til politiet. Det skjedde etter at det ble kjent at tre jegere løste til sammen åtte skudd mot ulven. I rapporten ble det kjent at ulven ble skadeskutt fra en avstand på 170 meter.

Også Aksjonen Rovviltets Røst har anmeldt ulvejakta.

Begge skutt

Statens Naturoppsyn forteller at det mest sannsynlig var to streifende ulv i Telemark. Den første ble skutt i Nome, mens den andre nå altså ble skutt i Vestfold.

– Vi har fulgt sporene til denne ulven hele veien, fra Fyresdal, gjennom Drangedal, til Nome, Skien og Siljan. Det er ingenting som tyder på at det er flere ulv i området nå.

DNA-prøver er sendt, og resultatene kommer om noen uker.

Siste nytt

 • Lars Bohinen - Foto: Leif Tore Markmann /
  Foto: Leif Tore Markmann

  Høyeste trenerutdanning

  Sandefjord-trener Lars Bohinen er én av 13 nordmenn som i år tilbys det europeiske fotballforbundet UEFAs høyeste trenerutdanning. Det ble klart da Norges Fotballforbund i dag offentliggjorde hvilke trenere som får delta på det 18 måneder lange UEFA Pro-lisenskurset. Første samling for trenerne er på Ullevaal stadion 11.–14. oktober.

 • Dømt for det samme ni ganger

  En mann i 50-årene fra Nøtterøy er for niende gang dømt for å kjøre i ruset tilstand på moped. Han er også dømt for lagring, omsetning og bruk av amfetamin og metamfetamin. Dommen er på to år og seks måneders fengsel, hvorav åtte måneder gjøres betinget med en prøvetid på to år.

 • Innbrudd i lastebil

  En lastebilsjåfør kontaktet politiet i dag og opplyste at noen hadde brutt seg inn i lastebilen. Innbruddet skal ha skjedd mens den stod parkert ved Ramsund langs E18. Mobiltelefoner skal være stjålet.