Ulv skutt i Vestfold - Denne hannulven ble skutt i Vestfold lørdag. - Foto: Statens naturoppsyn /

Denne hannulven ble skutt i Vestfold lørdag.

Foto: Statens naturoppsyn

Ulv skutt i Vestfold

Trolig er det første gang på over 100 år at en ulv er skutt i dette fylket.

Espen Marker i Statens naturoppsyn bekrefter overfor NRK at hannulven på rundt 50 kilo ble skutt i Lardal, mellom Hvittingfoss og Svarstad, lørdag ettermiddag.

– Det ser ut som at jakten har vært gjennomført på en ordentlig måte, og at den var godt organisert, sier Marker.

Det var et jaktlag på mellom 60 og 70 personer som skjøt ulven, skriver Tønsbergs Blad.

Vestfold bondelag fikk i all hast innvilget lisensjakt på ulv i uka som gikk, etter at et dyr var registrert på vei fra Siljan i Telemark og inn i Vestfold. Det er denne ulven som nå er skutt.

Ifølge jegere ble siste ulv i Vestfold skutt på slutten av 1800-tallet.

Les også:

Meldte til politiet

Det har stormet rundt temaet ulv og ulvejakt denne vinteren. I februar ble en ulv skutt i Nome i Telemark, en ulvejakt som har blitt sterkt kritisert i etterkant.

Norges Miljøvernforbund har anmeldt Statens naturoppsyn og to ulvejegere til politiet. Det skjedde etter at det ble kjent at tre jegere løste til sammen åtte skudd mot ulven. I rapporten ble det kjent at ulven ble skadeskutt fra en avstand på 170 meter.

Også Aksjonen Rovviltets Røst har anmeldt ulvejakta.

Begge skutt

Statens Naturoppsyn forteller at det mest sannsynlig var to streifende ulv i Telemark. Den første ble skutt i Nome, mens den andre nå altså ble skutt i Vestfold.

– Vi har fulgt sporene til denne ulven hele veien, fra Fyresdal, gjennom Drangedal, til Nome, Skien og Siljan. Det er ingenting som tyder på at det er flere ulv i området nå.

DNA-prøver er sendt, og resultatene kommer om noen uker.

Fartsskriver mnipuleringsutstyr skjermbilde - 600 euro koster utstyret som på flere måter kan manipulere vogntogenes digitale fartsskrivere. - Foto: Birger Kjølberg / NRK

Betal fem tusen kroner, og du kan lure fartsskriveren

Statens vegvesen har avdekket at de nye digitale fartsskriverne i bruk i tungtransporten langt fra er sikre. For fem tusen kroner kan hvilken som helst europeisk lastebilsjåfør kjøpe utstyr som gjør det mulig å manipulere fartsskriverne, både mens de kjører og i ettertid.

Les saken

Siste nytt

  • «Villmannskjøring» på E18

    Politiet fikk melding om to biler som drev med «villmannskjøring» på E18 ved Kopstad. Begge ble stoppet av politiet. Bilførerne, menn på 26 og 21 år fra distriktet, har ifølge politiet historikk på trafikale forhold og kjørte uten gyldige førerkort. Juristen besluttet derfor å beslaglegge begge bilene.

  • Gull i kjøttfag

    Det ble tre medaljer til Vestfold da 330 unge deltok i Yrkes-NM i Trondheim. Martin Grønvold fra Meny Råel tok førsteplass i kjøttfaget, Martin Hvidsten fra Toyota Horten tok 2. plass i bilskadefaget, mens Vincent Dakay Henriksen fra Dag Arne Nilsen AS tok 2. plass i murerfaget.

  • Ikke arbeidsulykke

    Personen som falt og slo hodet i Horten, falt om på grunn av sykdom, melder politiet.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

Jenter i Etiopia og Malawi skal få økt selvstendighet og større innflytelse over sitt eget liv takket være årets Operasjon dagsverk. I år feirer folkehøgskolene i Norge150-årsdag. Skiringssal folkehøgskole i Sandefjord markerer jubileet med en demokratikonferanse. Gunn Birgirsdotter har skrevet boka "Pingla", en naturbok for barn. Når kommer vinteren? Vi spør en klimaforsker om hvordan været ser ut fremover.
Synth-popens tid er ikke forbi. Nå er Tønsbergduoen Argh klare med sitt første hele album. Skjærer du ut gresskar for å pynte til Halloween, og står igjen med en haug gresskarkjøtt og kjerner som du bare slenger i søpla? Gresskaroppskrifter kommer din vei i dag. Du får også høre den fantastiske historien om hun som bare ville hjelpe en svane, og som endte opp med å bli jaget jordelangs. Og vinneren av gårsdagens poesislam i Horten kommer til oss i dag...