Ulv skutt i Vestfold - Denne hannulven ble skutt i Vestfold lørdag. - Foto: Statens naturoppsyn /

Denne hannulven ble skutt i Vestfold lørdag.

Foto: Statens naturoppsyn

Ulv skutt i Vestfold

Trolig er det første gang på over 100 år at en ulv er skutt i dette fylket.

Espen Marker i Statens naturoppsyn bekrefter overfor NRK at hannulven på rundt 50 kilo ble skutt i Lardal, mellom Hvittingfoss og Svarstad, lørdag ettermiddag.

– Det ser ut som at jakten har vært gjennomført på en ordentlig måte, og at den var godt organisert, sier Marker.

Det var et jaktlag på mellom 60 og 70 personer som skjøt ulven, skriver Tønsbergs Blad.

Vestfold bondelag fikk i all hast innvilget lisensjakt på ulv i uka som gikk, etter at et dyr var registrert på vei fra Siljan i Telemark og inn i Vestfold. Det er denne ulven som nå er skutt.

Ifølge jegere ble siste ulv i Vestfold skutt på slutten av 1800-tallet.

Les også:

Meldte til politiet

Det har stormet rundt temaet ulv og ulvejakt denne vinteren. I februar ble en ulv skutt i Nome i Telemark, en ulvejakt som har blitt sterkt kritisert i etterkant.

Norges Miljøvernforbund har anmeldt Statens naturoppsyn og to ulvejegere til politiet. Det skjedde etter at det ble kjent at tre jegere løste til sammen åtte skudd mot ulven. I rapporten ble det kjent at ulven ble skadeskutt fra en avstand på 170 meter.

Også Aksjonen Rovviltets Røst har anmeldt ulvejakta.

Begge skutt

Statens Naturoppsyn forteller at det mest sannsynlig var to streifende ulv i Telemark. Den første ble skutt i Nome, mens den andre nå altså ble skutt i Vestfold.

– Vi har fulgt sporene til denne ulven hele veien, fra Fyresdal, gjennom Drangedal, til Nome, Skien og Siljan. Det er ingenting som tyder på at det er flere ulv i området nå.

DNA-prøver er sendt, og resultatene kommer om noen uker.

Siste nytt

  • Svart røyk kom fra bål

    Brannvesenet rykket ut til i Sandefjord etter melding om svart røyk nord øst for Torp i ettermiddag. Da brannvesenet kom fram viste det seg at det var et bål med kvister og at situasjonen var under kontroll.

  • Hognses foreslått til toppkandidat

    Nominasjonskomiteen i Vestfold Høyre har innstilt Rune Hogsnes fra Tønsberg på førsteplass til fylkestinget. De andre toppnavnene på lista er Lene Camilla Westgaard-Halle fra Larvik og Jon Olav Knotten fra Re. Den endelige lista blir vedtatt på Vestfold Høyres nominasjonsmøte den 8. november.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

Mange lærlinge ri Vestfold øver til yrkes-NM. Vi blir med på trening. Tønsberg arrangerer vannøvelse. Stressmestring og mindfulness inntar bibliotek. Leder for PST i Vestfold oppfordrer folk til å tips dem hvis noen begynner å få en atferd som kan tyde på radikalisering.
Kontakt oss på tlf 02345
Mange gleder seg til at Kongen kommer til Svelvik og Hof i dag. Vi har spurt folk hva de vet om Kongen. Talsmann for ei gruppe som jobber for at et område i Tønsberg i Stokke i fremtiden tilhører samme kommune, kommer i studio. En forsvunnet katt ble avlivet av en veterinær.