Tønsberg stasjon - Konduktør Karin Johannessen Rysst delte ut godteposer til reisende på Tønsberg stasjon. Enkelte var forvirret da toget fra Oslo kom inn nordfra (i bakgrunnen). - Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Konduktør Karin Johannessen Rysst delte ut godteposer til reisende på Tønsberg stasjon. Enkelte var forvirret da toget fra Oslo kom inn nordfra (i bakgrunnen).

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Vestfoldbanen åpnet etter seks uker, men ikke uten problemer

Togene går på Vestfoldbanen igjen. Det nye dobbeltsporet fra Barkåker til Tønsberg er åpnet. De første togene fikk problemer.

Problemene var ikke knyttet til det nye sporet, men til togmateriellet som skulle kjøre og som hadde stått i Skien.

Dessuten var skinnegangen glatt enkelte steder fordi det ikke hadde kjørt tog der på seks uker

– Det ble kjørt en rense- og spylevogn gjennom hele strekningen som har vært stengt, men høstløvet har gjort skinnegangen glatt og det lar seg ikke bare spyle bort, forklarer NSBs strekningsleder for Vestfoldbanen, Pål Hansen. Noen tog ble forsinket i morgentrafikken.

Sørget for pendlerne

NSB hadde stående busser i beredskap i tilfelle forsinkelser.

– De brukte vi og sørget for at pendlerne kom seg på disse når forsinkelsen oppstod. Dette førte til at pendlerne kom til Oslo et par minutter før rutetiden, sier Hansen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nordgående tog på Barkåker - Igjen passerer toget på Barkåker, nå på nytt dobbeltspor. - Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Igjen passerer toget på Barkåker, nå på nytt dobbeltspor.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Togene krysser på det nye sporet

Med dagens rutetabell er det behov for at noen tog krysser hveradre nord for Tønsberg. Tidligere måtte nordgående og sørgående tog krysse hverandre på Barkåker og det førte til at et av togene måtte stå og vente.

Med det nye sporet krysser nå togene hverandre mellom Tønsberg og Barkåker.

Det er ennå ikke dobbeltspor fra Tønsberg stasjon og inn i den nye jernbanetunnelen i Frodeåsen. Togene må derfor dirigeres inn og ut av dobbeltsporet inne i tunnelen og tilsvarende i nordenden av det nye sporet ved Barkåker.

Det er togleder i Drammen som bestemmer hvordan avviklingen skal skje.

NSB skal endre rutetabellen i desember da blir det tatt nødvendig hensyn til det nye dobbeltsporet i avviklingen.

Forvirring på Tønsberg stasjon

Gjensynsglede i NSB - Enkelte konduktører var glad for at de igjen kunne betjene reisende på toget. Og gjensynsgleden mellom kollegaene Roger Guldhaug og Karin Johannessen Rysst var ekstra stor. - Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Enkelte konduktører var glad for at de igjen kunne betjene reisende på toget. Og gjensynsgleden mellom kollegaene Roger Guldhaug og Karin Johannessen Rysst var ekstra stor.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Togene gikk som normalt utover dagen. Fornøyde reisende fikk utlevert ”godtepose” med sjokolade, mineralvann og kjeks av NSB, men det ble en del forvirring på Tønsberg stasjon.

Den nye omleggingen fører til at trafikken er snudd på Tønsberg stasjon. Tidligere kjørte toget fra Oslo den store sløyfa rundt sykehuset og inn på stasjonen fra sør. Toget i retning Oslo kom inn på stasjonen nordfra via Kjelle og kjørte ut den stor sløyfa. Nå det motsatt.

– Enkelte passasjerer er litt forvirret når de ser toget kommer den andre veien, sier konduktør Karin Johannessen Rysst som stod på perrongen og delte ut ”godteposer” til de reisende utover formiddagen.

Siste nytt

  • Fem vil bli ny politimester

    Søkerlisten ble offentliggjort i dag og viser at fem personer har søkt på stillingen som politimester i Vestfold. Blant dem er fire menn og en kvinne. Kvinnen som har søkt er den tidligere politimesteren i Søndre Buskerud, Christine Fossen.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

Mange lærlinge ri Vestfold øver til yrkes-NM. Vi blir med på trening. Tønsberg arrangerer vannøvelse. Stressmestring og mindfulness inntar bibliotek. Leder for PST i Vestfold oppfordrer folk til å tips dem hvis noen begynner å få en atferd som kan tyde på radikalisering.
Kontakt oss på tlf 02345
Mange gleder seg til at Kongen kommer til Svelvik og Hof i dag. Vi har spurt folk hva de vet om Kongen. Talsmann for ei gruppe som jobber for at et område i Tønsberg i Stokke i fremtiden tilhører samme kommune, kommer i studio. En forsvunnet katt ble avlivet av en veterinær.