Dømt til forvaring for voldtekter

En mann i 50-årene fra Vestfold er dømt til ni års forvaring for voldtekter og voldtektsforsøk.

Overgrepene skal ha skjedd både i og utenfor Vestfold.

Mannen er dømt til inntil ni års forvaring for to voldtekter og to voldtektsforsøk av til sammen tre kvinner.

Han er tidligere dømt for alvorlige seksualforbrytelser som voldtekt og voldtektsforsøk, men ble løslatt på prøve i 2002.

Anket dom

De nye forholdene han nå er dømt for skriver seg fra en perioden fra 2008 til 2011. I denne perioden skal han etter tiltalen ha voldtatt og forsøkt å voldta en kvinne han bodde sammen med og to andre kvinner.

Da saken var oppe i tingretten ble han dømt til ni års forvaring med en minstetid på seks år og økonomisk oppreisning til kvinnene.

Dommen ble anket og Agder lagmannsrett kom fram til samme straff, men høynet oppreisningsbeløpene.

Uenig i dommen

Mannens advokat, Per Johan Sjong Larsen sier hans klient aldri har erkjent straffskyld for disse forholdene.

– Han tar dommen innover seg, men er uenig med vurderingen juryen har gjort, sier Larsen.

– Vi vurderer en anke, men har ikke kommet til en konklusjon ennå.

Siste nytt

  • Årets gasellebedrift

    Bedriften Octagon i Tønsberg er kåret til Årets gasellebedrift i Vestfold. Bedriften driver med kvalitetssikring av skip. Det er avisa Dagens Næringsliv som kårer gasellebedrifter i hvert fylke.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

Jenter i Etiopia og Malawi skal få økt selvstendighet og større innflytelse over sitt eget liv takket være årets Operasjon dagsverk. I år feirer folkehøgskolene i Norge150-årsdag. Skiringssal folkehøgskole i Sandefjord markerer jubileet med en demokratikonferanse. Gunn Birgirsdotter har skrevet boka "Pingla", en naturbok for barn. Når kommer vinteren? Vi spør en klimaforsker om hvordan været ser ut fremover.
Synth-popens tid er ikke forbi. Nå er Tønsbergduoen Argh klare med sitt første hele album. Skjærer du ut gresskar for å pynte til Halloween, og står igjen med en haug gresskarkjøtt og kjerner som du bare slenger i søpla? Gresskaroppskrifter kommer din vei i dag. Du får også høre den fantastiske historien om hun som bare ville hjelpe en svane, og som endte opp med å bli jaget jordelangs. Og vinneren av gårsdagens poesislam i Horten kommer til oss i dag...