TIL-debutant (17) med de Gea som forbilde

Holdt nullen mot Alta, fikk skryt fra sjefen.

Tobias Hjorten Paulsen

17 år gamle Tobias Hjorten Paulsen fikk mange spørsmål fra media etter sin A-lagsdebut for TIL mot Alta.

17 år gamle Tobias Hjorten Paulsen fikk lørdag formiddag sin A-lagsdebut for Tromsø IL i treningskampen mot Alta på Alfheim. Keepertalentet fra Sørreisa voktet buret i 90 minutter i kampen som endte med en 3-0-seier for Tromsø.

Etter kampen kunne han røpe at det er Manchester Uniteds spanske stjernemålvakt som er forbildet.

– Det er David de Gea. Jeg er United-supporter, så det blir fort slik, sier Hjorten Paulsen til NRK.

Fikk mye skryt

Den unge målvakten gikk i store perioder av kampen uten arbeid på kunstgressmatta på Alfheim. Men de gangene han ble testet, hentet han fram flere kvalitetsredninger.

Etter kampen var det en fornøyd Hjorten Paulsen som snakket med NRK.

– Det gikk veldig bra utpå der. Jeg fikk flere fine redninger og holdt nullen, så jeg er veldig fornøyd med det.

– Hvilken tilbakemeldinger fikk du fra trenere og lagkamerater etter kamp?

– De var fornøyde, og gratulerte meg med god kamp, så det var veldig artig.

Sjefen fornøyd

TIL- trener Steinar Nilsen var også fornøyd med hva debutanten i målet fikk vist fram.

– Jeg synes Tobias klarer seg godt i dag. Først og fremst fordi han er konsentrert gjennom 90 minutter. Han har til tider lange perioder uten noe å gjøre. Men når motstanderen kommer til avslutninger, er han der han og plukker dem, sier Nilsen.

Steinar Nilsen

Steinar Nilsen i pressesonen etter TILs 3-0 seier over Alta.

Men 17-åringen er, etter det NRK forstår, neppe noe alternativ i eliteserien i Gudmund Kongshavns skadefravær. TILs sportslige ledelse vurderer nå å hente en keeper utenfra, men har ikke konkludert ennå.

TIL dominerte

Tromsø dominerte store deler av kampen mot Alta, og tok ledelsen etter bare fem minutters spill. Hjørnesparket til Thomas Drage fant hodet til Zdenek Ondrasek, som styrte ballen fordi Altas målvakt og i lengste hjørne. Tsjekkeren har dermed scoret i sine fire siste kamper.

Drøye 10 minutter senere la TIL på til 2-0. Igjen var det Drage som var servitøren. Etter kombinasjonsspill ute på venstrekanten slo han et innlegg som Magnus Andersen satte kontant via stolpen og i nettet.

Heller ikke i 2. omgang tok det lang tid fra avspark til ballen lå i nettet. Innbytter Jonas Johansen «chippet» ballen lekkert over Altas målvakt fra 18 meter etter bare minuttet. Det ble også kampens siste mål.