Hopp til innhold

Andy Schleck distansierte rivalene

Andy Schleck og Leopard Trek gjennomførte en taktisk perfekt etappe, og tok verdifulle minutter i kampen om sammenlagtseieren i årets Tour de France.

Schleck, Contador og Sanchez

Rivalene Andy Schleck, Alberto Contador og Samuel Sanchez på onsdagens etappe.

Foto: POOL / Reuters

Trykk F5/oppdater for å laste inn siden på nytt.

SISTE: 17.50: Topp 3:

Andy Schleck 6.07,56
Frank Schleck + 02,07
Cadel Evans + 02,15

17.45: Alberto Contador raknet fullstendig og kom i mål 3,49 bak Andy Schleck.

17.40: Helt utrolig! Thomas Voeckler kommer seg over tre ukategoriserte klatringer med den gule trøya i behold! Franskmannen klarer kjemper seg over mållinja etter en heroisk innats opp Col du Galibier.

17.37: Andy Schleck jubler stort over mållinja og sikrer etappeseieren. Nå venter det store spørsmålet: Hvem får den gule trøya?

17.35: Man kommer ikke utenom å nevne mirakelmannen Thomas Voeckler, som sitter sammen med Cadel Evans, Ivan Basso og sin egen hjelperytter (!). Tar de igjen 5 sekunder til beholder han den gule trøya!

17.32: Contador er i alvorlig trøbbel i forfølgergruppen! Den regjerende mesteren klarer ikke lenger å holde følge med Evans, Voeckler, Frank Schleck og co. Andy Schleck har nå et forsprang på 2,56, og kjemper om å ta over den gule trøya.

17.21: Andy Schleck begynner å se ganske gåen ut i front, men kjemper tappert mot Cadel Evans og de andre forfølgerne. Har 3,13 ned nå, snaut 5 kilometer igjen til mål.

17.13: Evans fortsetter hardkjøret med en flokk på slep, og spiser sakte av forspranget til Schleck.

17.10: Til slutt tar Cadel Evans ansvar, men han får lite hjelp fra de øvrige. Likevel tar de inn ti-tolv sekunder på Schleck på noen få kilometer.

17.02: Ingen tar ansvar i hovedfeltet. Både Evans og Contador burde etterhvert forsøke å ta innpå Andy Schleck, men motvinden gjør det muligens ekstra tungt å ta ansvar i front. Nølingen fører ikke til annet enn at Schleck øker forspranget sitt til 4,11.

16.54: Trioen har omtrent 3,50 ned til hovedfeltet, med 15 kilometer igjen til mål. Nå må Contador og Evans snart svare!

16.50: Maxime Monfort, som har hjulpet Andy Schleck voldsomt i starten av denne siste klatringen, har brukt opp kreftene og må slippe. Tetgruppa er nå en trio, bestående av Andy Schleck, Maxim Iglinskij og Nicolas Roche.

16.41: Gruppa til Andy Schleck har kjørt inn Iglinskij og har nå over tre minutter ned til Voeckler, Evans og Contador. Dermed er det i øyeblikket den unge rytteren fra Luxembourg som leder Tour de France 2011.

16.29: Rytterne begir seg nå opp den siste stigningen, til Col du Galibier. Andy Schleck og kompani holder foreløpig avstanden ned.

16.11: A. Schleck holder hovedfeltet på avstand nedover fjellsiden, og sitter nå i en femmannsgruppe halvannet minutt bak ledende Iglinskij.

15.57: Andy Schleck kjører knallhardt, og har nå to minutter ned til konkurrentene.

15.53: Saxo Banks Navarro har fått jobben med å holde tempoet oppe i hovedfeltet. Samtidig ligger nå Astanas Maxim Iglinskij helt alene i front, med et drøyt minutt ned til Maxime Monfort og Nicolas Roche.

15.44: Andy Schleck har nå en luke på 53 sekunder ned til hovedfeltet, hvor resten av favorittene sitter.

15.38: Andy Schleck rykker! Kjører fra Contador, Evans og resten av hovedfeltet opp mot Col d'Izoard. Saxo Bank-laget begynner å samle seg i hovedfeltet for å hjelpe kaptein Contador.

15.20: Rytterne er nå igang med dagens andre ukategoriserte stigning, opp til Col d'Izoard (2360 m.o.h.).

15.18: Thomas Voeckler er den første av sammenlagtrytterne som forsøker et angrep, sammen med Gilbert og Vanendert. Hovedfeltet tar dem imidlertid raskt inn igjen.

14.48: Astana-rytter Iglinskij er først over den første, ukategoriserte stigningen, fulgt av Hoogerland og Devenyns. Ellevemannsgruppa i front setter utfor nedoverbakkene med 5,29 ned til hovedfeltet. Én åttemannsgruppe og én sjumannsgruppe ligger mellom teten og hovedfeltet.

14.32: Mye utskiftninger i alle smågruppene nå. Burghardt, Hondo og Delaplace har falt av tetgruppa. Hovedfeltet har minsket avstandet til fronten til 5 minutter og 47 sekunder.

14.28: En gruppe på sju ryttere har nå brutt ut fra hovedfeltet i jakten på gjengen i tet. Alle sammenlagtfavorittene sitter foreløpig rolig i hovedfeltet.

13.26: De tre jagende rytterne har nå tatt igjen sekstemannsbruddet, slik at vi nå har 19 ryttere i front, med 8,15 ned til hovedfeltet.

13.13: Johnny Hoogerland, som ble feid av veien av en følgebil tidligere i årets Tour de France, er blant rytterne som nå har over sju minutter ned til hovedfeltet. Hoogerland så slik ut etter uhellet med bilen:

Johnny Hoogerland
Foto: STRINGER/FRANCE / Reuters

12.53: Sjumannsbruddet blir hentet inn like etter spurten, hvor Duque, Posthuma og Delaplace tok de gjeveste plassene. Nå er et nytt brudd avsted, denne gangen med seksten mann, og de har fått seg en luke på nesten fem minutter ned til hovedfeltet. En trio jager tetgruppa, og ligger 1,50 bak.

12.30: Sju ryttere har stukket fra hovedfeltet én kilometer før den innlagte sprinten.

12.06: Alberto Contadors lagkamerat Richie Porte før dagens etappe:

- Jo raskere start, jo bedre for Alberto.

Saxo Bank bør med andre ord være fornøyd med utviklingen så langt.

12.04: Utbryterne blir raskt hentet inn av et hovedfelt som kjører veldig fort. Hastigheten ligger rundt 60 km/t, og over 25 kilometer er unnagjort den første halvtimen.

11.52: Etter 16 kilometer går de første ubryterne. Gianni Meersman (FDJ) og Marco Marcato (VCD) bruker tre kilometer på å skaffe seg en luke på rundt 12 sekunder.

11.43: Det første som skjer i dag er en innlagt spurt 46,5 kilometer ut i etappen, i den italienske byen Verzuolo.

11.41: Da er vi i gang! Rytterne har tråkket seg omtrent fem kilometer avgårde, og sitter pent samlet foreløpig.

Jubilerende fjellpass

Alberto Contador mener dagens etappe er både tøffere og viktigere enn fredagens etappe opp til Alpe d'Huez.

Dette er mye grunnet sluggeren Col du Galibier (2645 m), fjellpasset som i år feirer 100-årsjubileum i Tour de France-løypa. Jubilanten er også det fjellpasset som hyppigst har vært en del av verdens tøffeste sykkelritt.

Dag Otto Lauritzen, som selv har syklet over fjellet, beskrev det i høst som "et veldig langt fjell å sykle over" til NRK.

Løypeprofil etappe 18

Løypeprofil for dagens etappe.

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal