Hopp til innhold

Fire nordmenn i snowboardfinalen

Fire nordmenn klare for finale i helgens TTR-konkurranse i snowboard.

Video NRK1s Sportslørdag

NRK1s Sportslørdag - se snøbrett fra klokken 17.30.

Gjermund

Gjermund Bråthen, her etter seieren i årets første Dew Tour-konkurransem, er en av fire nordmenn i lørdagens finale i Davos.

De norske guttene som har kvalifisert seg er Ståle Sandbech (18), Emil André Ulsletten (18), Brage Bråthen Richenberg (19) og Gjermund Bråthen (21), skriver snowboardforbundet i en pressemelding.

Kreativ Ståle

– Ståle kjørte stort på hoppet med fs 1080 og kreativt på railsa og vant semfinalen med eneste poengsum over 90” rapporterer landslagstrener Per Iver Grimsrud fra Sveits.

– Veldig moro er det også med Brage som kvallet seg til sin første 6star finale, han kjørte stabilt og landet begge runnene i kvaliken fortsetter han.

Den store overraskelen var at Sebastien Toutant (CAN) ikke kvalifiserte seg videre til finalen når han falt i begge runnene sine.

Siste store kvalikmulighet til VM

I tillegg til et stort hopp (Big Air) er en railseksjon en del av coursen i Davos. Dette gjør at det opprinnelige Big Air-eventet teller som kvalifikasjonsevent til Snowboard VM i Oslo i februar.

Brage Richenberg har mye å vinne på et godt resultat i finalen da han nå ligger som nr. 48 i Slopestyle.

Premiepotten på 125 000 dollar og 1000 poeng i TTR-serien.

Siste nytt

  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal