Hopp til innhold

Første verdscupsigeren: – Kanskje det aller største kombinerttalentet nokosinne

Jarl Magnus Riiber tok vare på si store leiing og vann sin første siger i verdscupen. Og det heime i Holmenkollen.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

– Eg var utruleg sliten, for eg opna hardt. Eg måtte kjempe dei siste to kilometrane, men eg visste at eg var i god langrennsform, sa Riiber til NRK etter målgang. Og jubla.

– Det er heilt utruleg. Min første verdscupsiger. Og det i Kollen. Fantastisk, sa 18-åringen som bur berre eit par lange hopp unna Holmenkollen.

NRKs kommentator Fred Børre Lundberg tek fram dei store orda.

– Han er truleg det største kombinerttalentet nokonsinne. Han er berre 18 år, men løyste langrennet på ein ekstremt god måte. Her er det berre å glede seg til framtida, seier Lundberg.

Leia med over minuttet

Etter kjempehoppet på 130 meter gjekk han ut 1.10 framfor dei nærmaste konkurrentane. Det heldt i massevis, og konkurrentane var aldri i nærleiken av å tukte 18-åringen frå Heming.

Video: Sjå Riibers kjempehopp

Se hoppet til Jarl Magnus Riiber her. Komm.: Christian Nilssen og Fred Børre Lundberg.

Sjå Riibers kjempehopp her

I mål var han 16,6 sekund føre Akito Watabe. Eric Frenzel vart nummer tre.

– Det blir hardt, og eg er litt nervøs, sa han til til NRK før langrennet. Det hadde han ingen grunn til.

Jan Schmid vart nest best nordmann på sjetteplass, 53,3 sekund bak Riiber. Magnus Krog vart nummer 19, Mikko Kokslien 21 og Magnus Moan 22.

– Eg var nervøs på toppen, men fekk god treff på kanten. Eg fekk god fart og kunne stikke ut på slutten, og fekk endeleg til eit fint nedslag, sa Riiber om hoppet sitt. Han valde å starte ein avsats lengre nede enn dei andre.

– Eg skal vere slu og opne kontrollert. Så skal eg knuse dei i spurten, det er planen, seier han.

Men det vart aldri aktuelt med nokon spurt.

Han er glad for at det vart hopprenn i skoddeheimen i Kollen. For i den offisielle prøveomgangen i går – som hadde vorte teljande dersom det ikkje vart renn i dag – blei Riiber diska.

Jørgen Graabak vart nummer 14 i hopprennet, og går ut 2.01 bak Riiber, Magnus Krog nr 25 (3.12), Håvard Klemetsen 27 (3.19), Espen Andersen 31 (3.25), Magnus Moan 33 (3.38) og Mikko Kokslien 37 (3.52).

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal