Oslo sier nei

Lørdag kan skitinget vedta å gå inn for å bygge skiflygingsbakke i Rødkleiva. Men Oslo vil ikke ha noen bakke, skriver Aftenposten.

- Det skistyret legger opp til, kan sammenlignes med å bygge et svømmebasseng som naboen ikke vil ha, inne i naboens hage, sier Anne Marie Lund Thorvik som jobber for fortsatt liv i Vikersunds skiflygingsbakke.

Og det skistyret legger opp til, er å legge ned skiflygingsbakken i Vikersund og satse på et helt nytt anlegg i Rødkleiva.

- Ingen politiske partier i Oslo vil gå inn for å bygge en bakke i Rødkleiva, sier varaordfører Svenn Kristiansen (Frp). - Jeg er spent på om skitinget tar de klare signalene som er kommet fra Oslo. Hvis det ikke gjør det, synes jeg det er uklokt.

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland har sagt klart nei til å bidra med finansieringen av en skiflygingsbakke i Rødkleiva. Men det er ikke bare økonomien i anlegget som bekymrer varaordføreren og idrettsvennen.

- Nei, jeg tror vi ville sagt nei selv om vi hadde fått bakken gratis. Det er så mange andre forhold som gjør dette til en sak som er for tung til at noe parti vil bære den fram, mener Kristiansen.

- Det er ikke sikkert Kristiansen blir sittende i posisjon så lenge, sier skipresident Sverre Seeberg.

(NTB)

Siste nytt

 • Norsk bronse i VM

  Norge vant bronsemedalje i dagens lagkonkurranse på 300 meter helmatch for herrer under VM i skyting. Odd Arne Brekne, Simon Kolstad Claussen og Ole Kristian Bryhn skjøt på det norske laget.

  Dette var Norges sjette medalje i årets VM, og Ole Kristian Bryhn har vært med på fem av dem.

 • Ole Gunnar Solskjær - Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix
  Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix

  Ole Gunnar Solskjær vil snakke

  Ole Gunnar Solskjær vil snakke om bruddet med Cardiff på en egen pressekonferanse senere i dag. Det bekrefter Solskjærs agent, Jim Solbakken, til NRK.no.

 • Avviser Cardiff-dialog

  I følge Wales Online avviser Tony Pulis at han er blitt kontaktet av Cardiff vedrørende jobben som klubbens manager. Pulis uttalte under en spørsmålsrunde i Malaysia at han foretrekker en jobb i Premier League. Waliseren har vært blant de heteste kandidatene til å ta over Cardiff-jobben etter Ole Gunnar Solskjær.

  Tidligere i dag ga også Paul Hartleys klubb, Dundee, klar beskjed om at manageren ikke forlater klubben til fordel for Cardiff.

Sendeplan

Kl. Program Kanal