Hopp til innhold

Nordhaug føler seg som et offer for andres dopingsynder

Rabobank har trukket seg som hovedsponsor for proffsykkellaget Lars Petter Nordhaug snart er en del av. Den norske rytteren føler han blir offer for andres synder.

Lars Petter Nordhaug

Lars Petter Nordhaugs lag Rabobank står uten hovedsponsor etter at den nederlandske banken har valgt å avslutte samarbeidet grunnet dopingrapporten mot Armstrong. - Det verst tenkelige scenario, sier Nordhaug.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

– Dette går ut over oss unge ryttere som har helt andre holdninger enn det vi har sett tidligere. Man ender opp som et offer for tidligere synder, sier Lars Petter Nordhaug til NRK.

Trekker seg

Fredag morgen kom nyheten om at den nederlandske banken Rabobank trekker sin sponsorstøtte til det profesjonelle sykkellaget Rabobank. Dette er laget Nordhaug etter planen skulle sykle for neste sesong.

Lance Armstrong

Det er den omfattende rapporten mot Lance Armstrong som har fått Rabobank til å tvile på om sykkelsporten kan gjøres rettferdig.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

– Jeg ble sjokkert og overrasket. Jeg ble rådet til å signere for Rabobank fordi det var et lag som hadde sikret fremtiden og har sikre sponsorer. Det som har skjedd nå er veldig overraskende, sier Nordhaug.

Grunnen til at banken ikke vil fortsette å bidra med penger til sykkellaget, er den omfattende rapporten som ble offentliggjort i forbindelse med dopinganklagene mot Lance Armstrong.

Vi er ikke lenger overbevist om at den profesjonelle sykkelverdenen kan gjøre sykling til en ren og rettferdig sport, sier Bert Bruggink, styremedlem i Rabobank.

– Vi er ikke trygge på at dette vil endre seg i overskuelig fremtid, sier han.

Den nederlandske banken har derfor valgt å avslutte sitt sponsorsamarbeid med laget når 2012 er omme. Rabobank har stått for sponsingen av laget siden 1996.

– Burde gitt støtte

Bruggink sier sponsoren ikke tar lett på beslutningen.

– Det er smertefullt. Ikke bare for Rabobank, men spesielt for entusiaster og ryttere som ikke kan klandres, sier han.

Nordhaug føler seg likevel som et offer for andres synder.

– Det er veldig trist at Rabobank ikke ser det og støtter oss. Konsekvensen er jo at vi som er uskyldige blir straffet for dette. Det er kjedelig å bli straffet for noe man ikke har hatt noe med å gjøre, sier Nordhaug.

Proffsyklist David Millar, som sykler for Garmin-Sharp, er heller ikke fornøyd med hva Rabobank har gjort.

– Kjære Rabobank, dere var en del av problemet. Hvordan våger dere å forlate unge, rene gutter som er en del av løsningen. Kvalmende, skriver Millar på sin Twitter-konto.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Rabobank

Den nederlandske banken har sponset Rabobank-laget siden 1996. Nå er det snart slutt på sponsorstøtten grunnet Armstrong-rapporten.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Usikker fremtid

Nordhaug har bare hatt noen timer på seg til å fordøye fredagens nyhet.

– Det er det verst tenkelige scenario. Jeg signerer for nytt lag og er fornøyd med det, og plutselig får man vite at hovedsponsorene trekker seg. Det er ikke en fin situasjon å være i, sier Nordhaug.

Han vet ikke hva som venter videre i sykkellaget.

– Det virker som de ønsker å fortsette, men det er veldig uklart hva som skjer, sier rytteren.

Han er likevel trygg på at han blir å se i det gjeveste sykkelselskapet også neste sesong.

– Jeg er ganske sikker på det. Jeg er i en posisjon hvor jeg har gjort det bra i år, for min del tror jeg det ordner seg uansett, sier han.

Respekterer valget

Den sportslige ledelsen i Rabobank-laget skriver i en pressemelding at den har mottatt bankens beslutning med beklagelse.

– Vi forstår begrunnelsen for at Rabobank trekker seg som sponsor, og vi respekterer den beslutningen banken er kommet fram, skriver lagledelsen i pressemeldingen.

– Men det er trist å skulle avslutte et stolt samarbeid, som har pågått i 17 år, på denne måten, skriver de.

Siste nytt

  • Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

    Den serbiske landslagsspilleren Miljana Ivanovic ble den store helten for LSK kvinner hjemme mot Kolbotn lørdag. Hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren.

    – Avslutningen hennes er iskald. Hun avgjør det hele, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt.

    Etter matchvinnerscoringenpådro Ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. Hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene.

    LSK Kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper.

    Etter lørdagens kamp er LSK Kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens Kolbotn er nummer åtte med tre poeng.

  • Berge og Burnley på vei ned etter stortap

    Håpet om fornyet Premier League-kontrakt svinner for Sander Berge og hans Burnley, som lørdag tapte 1-4 hjemme for Newcastle.

    Samtidig tok Nottingham Forest et kjempesteg mot ny kontrakt ved å slå allerede fortapte Sheffield United 3-1 på bortebane. Callum Hudson-Odoi ble stor helt med to mål.

    (NTB)

    Premier League - Burnley v Newcastle United
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters
  • Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

    Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

    Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

    I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

    (NTB)

    1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal