Hopp til innhold

Slik jubler en sensasjonell vinner

DAVOS/OSLO (NRK): Petter Northug var tilbake på pallen. Men det havnet fullstendig i skyggen av Anders Gløersens triumf.

Anders Gløersen

DAGENS MANN: Anders Gløersen kom inn som reserve og vant.

Foto: Pierre Teyssot / Afp

Anders Gløersen har lagt sprinterstempelet bak seg. Søndag gikk han et perfekt disponert løp og vant 15-kilometeren i fristil i Davos.

Petter Northug viste at også han er tilbake i toppen også på distanse ved å bli nummer to. Chris Jespersen sørget for nok en norsk storeslem ved å bli nummer tre.

– Dårlig pluss. Det kommer seg, sa Northug til NRK om sin egen form.

– Stor overraskelse

Men både han og jespersen havnet altså i skyggen av Gløersens bragd.

– Det var en stor overraskelse. Jeg skulle ikke gå løpet, men vi hadde sykdom i troppen, så jeg kom inn. Jeg hadde gode forhåpninger, men å vinne var en stor overraskelse, sier Gløersen umiddelbart etter triumfen.

Mannen som ble nummer tre i sprinten i Davos sist helg, fikk nemlig sjansen fordi Didrik Tønseth måtte opereres for blindtarmbetennelse.

– Jeg var andre reserve. Så jeg var heldig som fikk stille. Jeg hadde uansett ikke turt å håpe på seier, men jeg har følt meg i veldig bra form den siste uka, så jeg var veldig glad da jeg fikk stille til start, erkjenner Gløersen overfor NRK.

Vil gå 15 km i VM

Dette var Gløersens femte verdenscupseier. De fire første kom i sprint. Sist Rustad-løperen vant, var faktisk sprinten i Davos for et år siden.

Med lørdagens seier, gikk han seg trolig også rett inn på laget til 15 km fristil under VM i Falun senere i vinter.

Det har vært et mål.

– Siden mai har jeg satset på distanse, og 15-kilometeren i VM har vært målet. Da er det ekstremt viktig å være med i verdenscupen, konstaterer Gløersen.

Anders Glørsen skulle egntlig resevere nummer 2 under lørdagens 15 km i Davos. Han gikk inn til en 1.plass. Reporter: Peder Mørtvedt.

VIDEO: Se seiersintervjuet med Anders Gløersen.

Med det mener Petter Northug likevel at han kommer seg. Northug nådde heller ikke toppen under dagens fri teknikk i Davos. Reporter: Peder Mørtvedt.

VIDEO: Se hva Petter Northug sa etter andreplassen i Davos.

Siste nytt

  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal