Hopp til innhold

VM-sølv til Jansrud: – Godt å få med seg noe hjem fra mesterskapet

BEAVER CREEK/OSLO (NRK): Etter fiasko i både super-G og utfor klaffet det endelig for Kjetil Jansrud (29) i superkombinasjonen. Bare slalåmgiganten Marcel Hirscher var sterkere søndag.

Kjetil Jansrud

SE VIDEO: Se slalåmomgangen til Kjetil Jansrud her. 29-åringen var fornøyd med VM-sølv søndag, selv om han ikke fikk gullet han drømte om i dette VM.

– Dette smaker godt, sier Jansrud etter det som faktisk er hans første VM-medalje.

Ikke rart det smakte godt, for før søndagens superkombinasjon hadde VM i Beaver Creek vært en gedigen skuffelse for nordmannen.

Marcel Hirscher

Marcel Hirscher er verdens suverent beste slalåmkjører.

Foto: EZRA SHAW / Afp

– Jeg hadde lyst til å få med meg en VM-medalje. Om det ikke er en revansje så handler det om å ta med meg noe hjem fra mesterskapet, sier han.

En 4. og 15. plass i hans favorittgrener super-G og utfor har vært tungt å svelge.

Derfor var det kanskje ekstra tøft å stå igjen alene på toppen søndag og vite at han kjørte om en VM-medalje i superkombinasjonen. Jansrud ledet etter utfordelen.

– Det er ekkelt å stå der når du vet at de som startet som nummer én og to i omgangen fortsatt leder, for det sier litt om hvor bra de har kjørt. Du vet at de hadde bra forhold og sånn, sier Jansrud og legger til:

– Det er deilig å ta medalje på en dag der jeg føler meg som en outsider.

Dårligere forhold

Mannen som ledet da Jansrud sto på start var ikke hvem som helst. Marcel Hirscher er verdens beste slalåmkjører og før Jansrud satte utfor hadde 28 mann forsøkt å tukte ham uten å lykkes.

Lenge så det lovende ut for Jansrud og han ledet med 0,54 sekund ved siste passering, men forholdene var dårligere enn da Hirscher kjørte og på de siste meterne tapte Jansrud resten av forspranget til østerrikeren.

Han var likevel fornøyd med sølv.

– Jeg tror jeg aldri har vært så nære i Hirscher i slalåm noen gang.

– Det er vanskelig å starte bakerst som Kjetil gjorde, men jeg synes han kjempet bra. Dette kunne gått begge veier, sier Kjetil André Aamodt.

Stygt fall

Ondrej Bank

Ondrej Bank falt stygt i utfordelen av superkombinasjonen og pådro seg en kraftig hjernerystelse samt et stygt kutt i ansiktet, men er nå ved bevissthet.

Foto: Brennan Linsley / Ap

Det ble en svært dramatisk VM-konkurranse søndag kveld. Først suste en revansjesugen Jansrud inn til bestetid i utforen. Deretter falt tsjekkiske Ondrej Bank stygt.

Og så kom beskjeden om at slalåmspesialist Marcel Hirscher skulle starte først i slalåmdelen fordi Bank var disket.

Det avgjorde trolige gullkampen.

Fordel av gode forhold

Tv-bildene viste nemlig at Bank bommet på den siste porten da han falt i utfordelen. Dermed rykket Hirscher, som lå som nummer 31, frem én plass. Reglene er slik at startlista snus blant de 30 beste før siste omgang, dermed fikk Hirscher som 30. mann starte først - til nypreparert løype.

En enorm forskjell fra å starte som nummer 31.

Siden Jansrud ledet etter utfordelen startet han sist i slalåmdelen.

– Det er rundt ett sekund forskjell på én og 30 når det kommer til forhold i løypa. Det blir bare blir mer og mer oppkjørt til sistemann starter, sa NRK-ekspert Kjetil André Aamodt før slalåmomgangen startet.

Se video: Marcel Hirschers slalåmomgang

Komm.: Andreas Toft og Marius Arnesen.

SE VIDEO: Marcel Hirschers slalåmomgang.

Se video: Kjetil Jansruds utforomgang

Kjetil Jansrud

SE VIDEO: Kjetil Jansruds utforomgang der han kjørte inn til bestetid.

Siste nytt

  • Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

    Den serbiske landslagsspilleren Miljana Ivanovic ble den store helten for LSK kvinner hjemme mot Kolbotn lørdag. Hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren.

    – Avslutningen hennes er iskald. Hun avgjør det hele, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt.

    Etter matchvinnerscoringenpådro Ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. Hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene.

    LSK Kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper.

    Etter lørdagens kamp er LSK Kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens Kolbotn er nummer åtte med tre poeng.

  • Berge og Burnley på vei ned etter stortap

    Håpet om fornyet Premier League-kontrakt svinner for Sander Berge og hans Burnley, som lørdag tapte 1-4 hjemme for Newcastle.

    Samtidig tok Nottingham Forest et kjempesteg mot ny kontrakt ved å slå allerede fortapte Sheffield United 3-1 på bortebane. Callum Hudson-Odoi ble stor helt med to mål.

    (NTB)

    Premier League - Burnley v Newcastle United
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters
  • Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

    Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

    Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

    I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

    (NTB)

    1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal