Hopp til innhold

Hammer ble stormester

Jon Ludvig Hammer (18) storspilte mot Mateusz Bartel i siste runde av jubileumsturneringen på Gjøvik. Han vant og blir dermed utnevnt til Norges tiende stormester!

Jon Ludvig Hammer
Foto: Roaul Abrahamsson

Hammer er selv meget godt fornøyd med å ha tatt tittelen, men utover det har han ikke så mye på hjertet etter en slik kraftanstrengelse.

- Vi får se hva jeg gjør fremmover, nå må jeg få dette litt på avstand. Jeg har et par turneringer jeg skal spille fremmover, så får vi se hva jeg gjør etter det.

Langt parti

Partiet gikk svært rolig for seg til å begynne med, og det så lenge ut som om begge spilte for remis. Så kastet Bartel seg inn i en svært komplisert stilling. Polakken spilte knallhardt på å vinne partiet, men Hammer kom best ut av komplikasjonene.

Hammer hadde flere ganger sjansen til å tvinge frem en remis, men han valgte i stedet å ta stormestertittelen med stil! Han slet seg til en seier på 87 trekk og over fem og en halv times spill.

Ikke bare tok han tittelen, men han vant også turneringen alene foran et sterkt felt!

Gratuler Jon Ludvig Hammer på Sjakkforumet!

Skryt og gratulasjoner


President i Norges Sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson gratulerer Hammer på det varmeste.

- Det er veldig imponerende, han har klart det på kort tid. Jon Ludvig kommer også til å bli bedre. Satser han har jeg tro på at han kan komme seg opp bland de 100-50 beste i verden. Kanskje han spretter ut av skyggen til Magnus. Fremgangen har absolutt ikke stoppet opp.

- Nå har vi nesten like mange stormestere som Sverige, som jo har dobbelt så mange innbyggere! Det er veldig gledelig å se at det gror godt i kjølvannet av Simen og Magnus, sier Aulin-Jansson til NRK

Det er ikke mange du kan si det om, men Jon Ludvig er sjakkspiller i sin sjel!

Simen Agdestein

Simen Agdestein er Hammers sjakklærer på Norges Toppidrettsgymnas og har tidligere sagt følgende om sin elev til NRK:

- Jon Ludvig er seriøs og jobber fantastisk med sjakk. Han spiller alltid, enten på nettet, i turneringer eller på trening. Han sitter alltid med en sjakkbok foran seg. Det er ingen overraskelse at han er så god. Det er ikke mange du kan si det om, men Jon Ludvig er sjakkspiller i sin sjel!

Pent spill

Hammer-Korneev. Gjøvik 2009

Hammer mot Korneev i gårdagens parti.

Foto: Øystein Brekke

I går slo Hammer den russiske veteranen Oleg Korneev i et velspilt parti. Hammer presset hele partiet og det var aldri tvil om utfallet. I det 53.trekket fant Hammer en småpen avslutning på det hele.

Hvit trekker:

Hvit trekker!

53. Txf7! Kxf7 54.Dd7+ og svart ga opp da han ikke kan forhindre matten etter f.eks 54.Kg7 55. Tc7.

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal