Hopp til innhold

Sportssjefen om VM-utøverne

Norge stiller med 13 utøvere i friidretts-VM i Daegu. Andreas Thorkildsen er den klare medaljefavoritten, men også de andre kan levere gode prestasjoner i konkurranse med verdens beste utøvere.

Andreas Thorkildsen
Foto: Thomas Kienzle / AP

Her er sportssjef Ronny Nilsen om forventninger og forhåpninger til hver av de 13:

Jaysuma Saidy Ndure 100 og 200 meter:

Jaysuma Saidy Ndure
Foto: SIMON DAWSON / AP

- Målet er at han skal være med og kjempe om finaleplasser på begge distansene. Jays byttet trener for et år siden, og har hatt gode tider på begge distansene denne sesongen. Han noterte jo seg for 9,99. Jeg håper han virkelig får et godt mesterskap, og at det går veien til finalene. Det hadde vært veldig bra.

Født: 1984

Bosted: Los Angeles

Øvelse i VM: 100m/200m

Pers: 9.99/19.89

Bjørnar Ustad Kristensen - 3000 meter hinder:

Bjørnar Ustad Kristensen
Foto: Øystein Ellingsen / NRK

- Gorde en god 3000 meter hinder på Bislett. Før VM har han ladet opp på treningsleir i St. Moritz. Han er av dem som virkelig kan overraske. Jeg er spent på hvor høyt formen bringer ham.

Født: 1982

Bosted: Sandnes

Øvelse i VM: 3000mH

Pers: 8.16.75

Trond Nymark - kappgang:

Trond Nymark
Foto: Poppe / SCANPIX

- Har sitt med skadeproblemer, men nå begynner det å løsne. Målet for Trond er å gjennomføre en god konkurranse. Han kommer til å sikte enda høyere mot OL. Det er hans store mål.

Født: 1976

Bosted: Bergen

Øvelse i VM: 50km kappgang

Pers: 3.41.16

Eivind Henriksen - slegge:

Eivind Henriksen
Foto: Poppe, Cornelius / Scanpix

- Troppens yngste utøver. Han har hatt en veldig fin utvikling. For Eivinds del er det viktig å få mesterskapserfaring. Det blir nok i tøffeste laget for ham å komme til en finale, men vi har store forventninger til ham i årene som kommer.

Født: 1990

Bosted: Oslo

Øvelse i VM: Slegge

Pers: 74.59m

Andreas Thorkildsen - spyd:

Andreas Thorkildsen
Foto: TOBIAS SCHWARZ / SCANPIX

- Vår klare medaljekandidat. Det han har vist de siste sju årene er utrolig. Han har alltid levert godt, og er på vei til noe stort igjen.

Født: 1982

Bosted: Oslo

Øvelse i VM: Spyd

Pers: 91.59m

Urige Buta - maraton:

Urige Buta får ikkje norsk statsborgarskap og mistar EM i Barcelona
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Mesterskapsdebutant og veldig glad for være en del av laget. Møter veldig sterk motstand på distansen, og har et mål om bli topp 30. Det mener jeg er en realistisk målsetning. Han har ladet opp til VM med et lengre opphold i Etiopia. Innstilt på å gjøre sitt aller beste.

Født: 1978

Bosted: Haugesund

Øvelse i VM: Maraton

Pers: 2.09.27

Ezinne Okparaebo - 100 meter:

Ezinne Okparaebo
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Kan nå helt til semifinalen. Hun pleier å levere sine beste prestasjoner i mesterskap. Treningen foran mesterskapet har hun hatt i Norge, noe som ser ut til å ha fungert veldig bra.

Født: 1988

Bosted: Oslo

Øvelse i VM: 100m

Pers: 11.23

Ingvill Måkestad 1500 og 800 meter:

Ingvill Måkestad
Foto: Eeg, Jon / Scanpix

- Har 1500 meter som hovedøvelse. Også påmeldt til 800 meter. Av utøverne som kan kjempe om finaleplass. Det har jeg troen på. Gjorde et godt løp i NM.

Født: 1981

Bosted: Oslo

Øvelse i VM: 800m/1500m

Pers: 1.59.82/4.02.20

Stine Tomb - 400 meter hekk:

Stine Tomb
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Hennes første store internasjonale mesterskap. Skal som Eivind Henriksen sanke mesterskapserfaring. Hun kan fort forbedre den norske rekorden.

Født: 1986

Bosted: Stockholm

Øvelse i VM: 400mh

Pers: 56.38

Tonje Angelsen - høyde:

Tonje Angelsen
Foto: Grøtt, Vegard / SCANPIX

- En utøver for fremtiden, men hopper hun 1,94 som hun har gjort på sitt beste, vil det bære mot finaleplass. Det viser statistikk fra tidligere høydekonkurranser i VM.

Født: 1990

Bosted: Trondheim

Øvelse i VM: Høyde

Pers: 1.92

Cathrine Larsåsen - stavsprang:

Cathrine Larsåsen
Foto: NRK

- Viste i fjor at hun er i stand til å nå finaler. Hun kan helt klart "perse" her i VM. Det gjelder for så vidt for alle de norske utøverne. Her er det et veldig bra nivå. Cathrine er lysten på å forbedre sin norske rekord. Vi får se hvor høyt det kan bringe henne, men i stav kan det fort slå begge veier. Det blir knallhardt.

Født: 1986

Bosted: Oslo

Øvelse i VM: Stav

Pers: 4.40m

Mona Holm - slegge:

Mona Holm
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Forbedret norgesrekorden i NM nylig. Har kastet langt på trening og i konkurranser. Kaster hun tilsvarende norgesrekorden, vil hun være med og kjempe om en finaleplass.

Født: 1983

Bosted: Oslo

Øvelse i VM: Slegge

Pers: 70.43m

Ida Marcussen - sjukamp:

Ida Marcussen
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Gjorde et godt NM. På god vei tilbake til formen hun hadde da hun satte norsk rekord. Spennende utøver som kan levere en god sjukamp, noe som mest sannsynlig kan bringe henne opp blant de tolv beste. Her er nivået veldig tøft, men kapasiteten til Ida har alltid vært god. Jeg tviler på at det finnes mange utøvere i Norge som er bedre trent enn henne.

Født: 1987

Bosted: Kristiansand

Øvelse i VM: Syvkamp

Pers: 6226

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal