André Villas-Boas forlater Stamford Bridge med lommene fulle av penger. Roberto Di Matteo (t.h) overtar lederansvaret ut sesongen.

Dette bildet ble tatt 29. juni i fjor sommer - én uke etter at Villas-Boas signerte for Chelsea. Åtte måneder senere var det slutt for portugiseren.

Villas-Boas signerte i fjor sommer en tre-års-kontrakt med Chelsea, og hadde en årslønn på rundt 40 millioner kroner. Derfor må Chelsea nå ut med en massiv fallskjerm for den avsatte portugiseren.

I tillegg skal Chelsea ha måttet betale rundt 28 millioner pund i kompensasjon til hans forgjenger Carlo Ancelotti og betaling til hans tidligere arbeisgiver Porto for å hente Villas-Boas vekk fra Portugal.

Dermed har Roman Abramovitsj og Chelsea svidd av nærmere 34 millioner pund - altså rundt 306 millioner kroner - på den portugisiske treneren, som bare fikk sitte i jobben i 257 dager, og bare satt på benken som Chelsea-manager i 40 kamper.

Søndag: Villas-Boas fikk sparken i Chelsea

Med litt hoderegning har altså portugiseren kostet Chelsea rundt 7,5 millioner kroner per kamp han ledet laget.

– Det Villas-Boas prøvde, med å fornye laget, var helt nødvendig. Men dessverre klarte han ikke å få de etablerte stjernene som Frank Lampard til å innse behovet, sier fotballekspert i Daily Telegraph, Henry Winter, til VG.

Dyr butikk

Roman Abramovitsj

Roman Abramovitsj skal ha fløyet personlig fra Moskva til London etter tapet for West Bromwich lørdag, for å personlig avsette Villas-Boas.

VG hevder Chelseas styrtrike eier har brukt over 650 millioner kroner på å ansette og sparke managere siden han kjøpte Chelsea sommeren 2003.

Siden Abramovitsj' inntog i klubben, har Chelsea hatt sju managere; Claudio Ranieri, José Mourinho, Avram Grant, Luiz Felipe Scolari, Carlo Ancelotti - og Guus Hiddink på en kort låneperiode. André Villas-Boas er sistemann på den lange lista.

Nå går ryktebørsen varm om hvem som skal overta etter Villas-Boas på Stamford Bridge. Flere rykter skal ha det til at José Mourinho ble obsververt på husjakt i London forrige uke, uten at dette er bekreftet fra noe hold.

Det er uansett liten tvil om at Real Madrid-manageren, som ledet Chelsea til to ligagull, en FA-cup-seier og to ligacuptriumfer fra 2004 til 2007, ville vært en svært populær signering for de blå.

– Det er bare én person som har selvtillit til å komme inn å overta Chelsea - og det er José Mourinho, sier Winter.

Ifølge britiske medier er Barcelona-trener Pep Guardiola øverst på Abramovitsj' liste, og spanjolen kan være tilgjengelig ettersom han ikke har kommet til enighet med Barcelona om en kontraktsforlengning.

Om Guardiola ønsker å flytte til London, og signere for en klubb som har hatt sju managere de siste ni årene, gjenstår å se.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Jose Mourinho

José Mourinho, eller 'The Special One' som han kaller seg, skal fortsatt ha kontakt med Chelsea-ledelsen over sms. Men om han velger å forlate Real Madrid til sommeren, gjenstår å se.

• Moi-dobbel da FCK vant

Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

Mohamed Elyounoussi
  • Maanum tilbake i Arsenals startoppstilling – første start siden kollapsen

Frida Maanum er endelig tilbake i Arsenals startoppstilling når London-klubben gjester Manchester City søndag.

24-åringen har riktignok fått to innhopp etter den dramatiske kollapsen mot Chelsea. Hun fikk først 25 minutter i 3-0-seieren hjemme over Leicester, og deretter 27 minutter i 1-1-kampen borte mot Everton.

Maanum falt om og ble liggende på gresset i ligacupfinalen mot Chelsea 31. mars.

Britain Soccer Women’s Super League
  • Grønstad tok norsk rekord på 600 meter

Tobias Grønstad IK Tjalve fortsetter storformen på 600 meter. Søndag løp han inn til 1.14,56 under et stevne i Tyskland. Det er norsk rekord på distansen.

Grønstad løp også inn til rekord sist uke – da han tok tiden til OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal.

Etter å ha smadret to norske rekorder på 600 meter, er planen nå å løpe 800 meter om en uke – også det i Tyskland.

Friidrett - Trond Mohn Games
  • 2-1 til Brann

SISTE: Innbytter Anna Aahjem setter ballen i mål med 10 minutter igjen av kampen. Brann har dominert andre omgang, og påført Rosenborg årets to første baklengs.

Mathine Østenstad uliknet for Brann rett etter pause. Straffen ble gitt etter at RBK-keeper Rulyte går for hardt inn i en duell. Brann-trener Martin Ho har gjort tre bytter i pausen, og dette har gitt effekt.

Frøya Dorsin sendte bortelaget i ledelsen i åpningskampen på Brann stadion. Langskuddet 31 minutter inne i kampen kom etter at Rosenborg vant ballen, som følge av en hands dommer Karoline Jensen overså.

Det ble en sjansefattig og jevnspilt første omgang.

Totalt 6051 supportere har søndag tatt turen til tilskuerbenken på Brann stadion.

SENDTE BRANN I LEDELSEN: Innbytter Anna Aahjem
  • Norsk stortap i åpningskampen i J17-EM

England ble flere hakk for store i den første kampen i gruppespillet i J17-EM søndag.

Allerede etter elleve minutters spill ledet England 2-0 og hadde etter det god kontroll på kampen.

Like etter pause scoret Lola Brown Englands tredje mål, et mål som også ble kampens siste. Dermed endte kampen 3-0 til England.

J17-EM arrangeres i Sverige. Norge spiller mot Frankrike på onsdag, før gruppespillet avsluttes mot Sverige på lørdag.