Hopp til innhold

Mafiaetterforskere vil avhøre Balotelli

Mario Balotelli fortsetter å vise en nesten umenneskelig evne til å havne i bråk. Nå vil en gruppe italienske mafiaetterforskere ha ham som vitne i en stor hvitvaskingssak.

Mario Balotelli

Mario Balotelli har vært involvert i en rekke kontroverser i karrieren. Denne gangen er det mafiaetterforskere som vil ha et ord med italieneren.

Foto: Fabrizio Giovannozzi / Ap

Balotelli

Mario balotelli i klammeri med Nemanja Vidic.

Foto: IAN KINGTON / Afp
Balotelli

Mario Balotelli har kranglet med alle sine klubbtrenere, senest med Roberto Mancini i Manchester City.

Foto: GRAHAM STUART / Afp
Mario Balotelli

Mario Balotelli greier ikke holde seg unna tabloidene. Her er han etter FA-cuptriumfen i år.

Foto: ANDREW YATES / Afp
Mario Balotelli

Mario Balotelli før en kamp i Serie A.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

  • Les den omfattende lista over Balotellis kontroversielle episoder nederst i saken.

Etterforskerne varsler at de vil snakke med den notoriske bråkebøtta i forbindelse med et mulig møte med den napolitanske mafiaen, melder BBC.

Balotelli skal ha møtt medlemer av Camorra-mafiaen i fjor - trolig uten å vite det. Dermed dras han nå inn i etterforskningen av hvitvaskingssaken.

Etterforskerne har ikke antydet at Manchester City-spissen skal ha gjort noe galt.

Ble guidet av mafia-medlemmer

Tidligere i sommer kom det fram i en politirapport at Balotelli skal ha blitt vist rundt i et meget kriminalisert område i Napoli. Problemet oppstod da det ble kjent at guidene hans var mafia-medlemmer.

Ifølge football-italia.net var det Salvatore Silvestri fra Lo Russo-klanen og Biagi Esposito fra Scissionisti-klanen som geleidet fotballstjernen gjennom området Scampìa.

– Jeg hadde ingen anelse om hvem de folka var. Den dagen i Napoli var det mange personer rundt meg, sa Balotelli.

Balotelli hadde fått lyst til å beskue området etter å ha sett en film.

Tidenes urokråke i fotbannen?

Mario Balotelli har på gang på gang havnet i mediene grunn av forskjellige utenomsportslige kontroverser. Her er noen av de mange episodene han har vært innblandet i:

  • Allerede i gjennombruddssesongen 2008 fikk Balotelli Inter-supporterne på nakken da han krevde å få spille i hver kamp. Han gjorde seg mektig upopulær med uttalelser som «På innsiden har jeg ikke følelser for Inter. Hvis jeg ikke får spille, drar jeg, rett og slett».
  • Kontroversene fortsatte året etter. I 2009 ville Balotelli ta en straffe for Inter, men Samuel Eto'o var klubbens straffeskytter. Dermed måtte en rasende Balotelli dras vekk fra straffemerket av kaptein Javier Zanetti.
  • Da Inter-fansen buet mot Balotelli etter en svak prestasjon mot Barcelona, tok Balotelli av seg drakta og kastet den i bakken foran tilskuerne.
  • Superspissen fikk rasende Inter-fans på nakken etter å ha tatt på seg en Milan-drakt i et intervju i mars 2010.
  • I april 2010 måtte han unnskylde seg etter støtende gester mot publikum og klammeri med lagkamerat Marco Materazzi etter en kamp mot Barcelona.
  • I mai 2010 hevdet Balotelli at Francesco Totti rasehetset ham i finalen i den italienske cupen. Totti, som ble utvist for å sparke Balotelli, nektet og sa Balotelli hadde ropt «Yo, bestefar! Du er ferdig!».
  • Samme måned hevdet agenten hans at noen med vilje hadde skrudd av hjulkapslene på Balotellis bil.
  • I juni 2010 gjennomførte Balotelli videregående-eksamen med laveste ståkarakter. Rett etter fikk han en skrape av politiet da han ble tatt i å fyre av en lekepistol fra en bil i Milano.
  • I oktober 2010 kjørte Balotelli inn i et kvinnefengsel uten lov. Bare dager senere viste han fingeren til fansen under en kamp mot Juventus. Etter kampen uttalte han at en reporter «ikke vet noe om fotball».
  • I desember 2010 sa spissen, som nå sliter benken i Manchester City, at kun Lionel Messi er en bedre fotballspiller enn ham.
  • Kontroversene fortsatte i Manchester City, da Balotelli gikk til angrep på Jermoe Boateng etter en hard takling på trening.
  • I mars 2011 meldte People Magazine at Balotelli hadde kastet dartpiler på Manchester Citys ungdomsspillere.
  • I april 2011 hevdet The Sun at italieneren hadde fått over 10.000 pund i parkeringsbøter, og at bilen hans hadde blitt beslaglagt 27 ganger.
  • Etter han briljerte og ble kåret til kampens beste spiller i FA-cupfinalen i 2011, ingorerte Balotelli beskjeden fra Manchester City og reiste hjem til Italia i stedet for å være med på seiersparaden.
  • I juli i år ble Balotelli byttet ut etter bare 31 minutter i en treningskamp mot LA Galaxy etter et svært pinlig - og mislykket - forsøk på et hælspark. Balotelli kom alene mot keeper, men snudde seg rundt og hælsparket ballen utenfor mål.
  • I august i år hevdet The Sun at noen av lagkameratene hadde fått nok av Balotelli og fylt bilen hans med illeluktende fisk. Det har også blitt hevdet at Carlos Tevez og Yaya Toure har helt mel i Balotellis sportsbil.
  • Tidligere denne uka satt Balotelli med en ipad på reservebenken under en EM-kvalifiseringskamp for Italia. Dermed fikk han bare spille seks minutter.
  • I tillegg kommer altså sommerens spekulasjoner om forbindelser med mafiaen.

Husker du noen andre kontroverser Mario Balotelli har vært involvert i?

Fotball

  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

    Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

    Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

    (NTB)

    Britain Soccer Women's Super League
    Foto: Adam Davy / AP
  • Moi-dobbel da FCK vant

    Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

    Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

    (NTB)

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: PAUL ELLIS / AFP
  • Maanum tilbake i Arsenals startoppstilling – første start siden kollapsen

    Frida Maanum er endelig tilbake i Arsenals startoppstilling når London-klubben gjester Manchester City søndag.

    24-åringen har riktignok fått to innhopp etter den dramatiske kollapsen mot Chelsea. Hun fikk først 25 minutter i 3-0-seieren hjemme over Leicester, og deretter 27 minutter i 1-1-kampen borte mot Everton.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset i ligacupfinalen mot Chelsea 31. mars.

    (NTB)

    Britain Soccer Women’s Super League
    Foto: Rhianna Chadwick / AP
  • Grønstad tok norsk rekord på 600 meter

    Tobias Grønstad IK Tjalve fortsetter storformen på 600 meter. Søndag løp han inn til 1.14,56 under et stevne i Tyskland. Det er norsk rekord på distansen.

    Grønstad løp også inn til rekord sist uke – da han tok tiden til OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal.

    Etter å ha smadret to norske rekorder på 600 meter, er planen nå å løpe 800 meter om en uke – også det i Tyskland.

    Friidrett - Trond Mohn Games
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • 2-1 til Brann

    SISTE: Innbytter Anna Aahjem setter ballen i mål med 10 minutter igjen av kampen. Brann har dominert andre omgang, og påført Rosenborg årets to første baklengs.

    Mathine Østenstad uliknet for Brann rett etter pause. Straffen ble gitt etter at RBK-keeper Rulyte går for hardt inn i en duell. Brann-trener Martin Ho har gjort tre bytter i pausen, og dette har gitt effekt.

    Frøya Dorsin sendte bortelaget i ledelsen i åpningskampen på Brann stadion. Langskuddet 31 minutter inne i kampen kom etter at Rosenborg vant ballen, som følge av en hands dommer Karoline Jensen overså.

    Det ble en sjansefattig og jevnspilt første omgang.

    Totalt 6051 supportere har søndag tatt turen til tilskuerbenken på Brann stadion.

    SENDTE BRANN I LEDELSEN: Innbytter Anna Aahjem
    Foto: Gerd Johanne Braadland / NRK
Erling Braut Haaland