Øren sikret HamKam poeng

Tommy Øren utlignet mot Vålerenga på hjemmebane.

HamKams Markus Ringberg (tv) i kamp VIFs Daniel Fredheim Holm

HamKams Markus Ringberg (tv) i duell med VIFs Daniel Fredheim Holm.

Øren utlignet ett kvarter før slutt da HamKam og Vålerenga spilte 1-1 på Briskeby.

NRKSport.no fulgte kampen

Det var mye som stod på spill for begge lag før møtet mellom HamKam og Vålerenga på Briskeby i Eliteseriens 17. runde.

HamKams målvakt Jon Masalin stopper ett skudd fra Lars Iver Strand.

Begge lag trengte sårt tre poeng. Vålerenga for å ha heng på medaljekampen og kanskje også gull. HamKam for å bevare håpet om fortsatt eksistens i Eliteserien.

Kampen sett under ett var jevnspilt, begge lag hadde sine gode perioder. Underholdende ble det riktignok aldri, og kampen tok ikke på noe tidspunkt av. Det ble dessuten skapt relativt få målsjanser.

HamKam åpnet sterkest

HamKam åpnet best og hadde initiativet i de første tjue minuttene. Like deler uflaks og udyktighet forklarer at det ikke står 1-0 etter knappe 10 minutters spill.

Ante Vitaic får lagt et frispark inn i feltet. Ballen havner først hos Tommy Øren til venstre for Vålerengas mål.

Ørens innlegg står både Oluwasegun Abiodun og Markus Ringberg i kø for å score på, men ingen klarer å stikke foten langt nok frem til å gi hamarsingene ledelsen.

Straffe til Vålerenga

I stedet er det Vålerenga som setter kampens første mål. To minutter før slutten av første omgang er HamKams keeper Jon Masalin for sent ute i en situasjon med Bengt Sæternes.

Dommer Jonny Ditlefsen løfter fløyta og dømmer straffespark til Oslo-laget. Straffen setter tidligere HamKam-spiller Jarl André Storbæk hardt og sikkert inn bak Masalin.

Vålerenga kunne gå til pause med 1-0 ledelse.

Tommy Øren

Og lenge så det ut til at Vålerenga skulle ta med seg alle tre poengene hjem til Oslo og sende HamKam litt nærmere neste sesongs førstedivisjon.

Hamarlaget scorer desidert minst i årets eliteserie, og det var ingenting som tydet på at de skulle reise seg etter denne støkken.

Men sogningen Tommy Øren ville det annerledes. HamKams Abioudun vinner en duell med Vålerengas keeper Troy Perkins. Ballen havner til slutt i beina til Øren som smeller til og setter den sikkert inn i Vålerengas venstre hjørne.

Annulert HamKam-mål

Da åpnet kampen seg opp. Med scoringen fikk Hamarlaget blod på tann og jaget målet som kunne gi laget 3 kjærkomne poeng og kontakt med de øvrige lagene på tabellen.

Vålerenga-jubel

Jarl Andre Storbæk gratuleres etter 1-0-målet.

Og bare to minutter etter Ørens mål kunne det ha blitt 2-1. Markus Ringberg får ballen på hodet og setter den bak Perkins etter et frispark, men målet annulleres fordi svensken står i offside.

Den avgjørende scoringen uteble, til tross for enkelte halvsjanser mot slutten av kampen.

Skuffet Skullerud

Vålerengas trener Tor Ole Skullerud opplevde uavgjort i denne kampen som å bli fratatt to poeng. Han var naturlig nok svært skuffet med bare å ha klart å få med seg ett poeng fra Hamar:

- Vi burde avgjort etter 20 minutter i andre omgang, var hans analyse av resultatet rett etter kampslutt.

På motsatt side var HamKams trener Arne Erlandsen noe mer fornøyd, selv om også han vet at det bare er tre-poengere som gjelder om det skal være håp om fortsatt eliteseriespill på Hamar:

- I andre omgang har vi god kontroll. Jeg har god tro på at vi skal klare å plukke nok poeng til at vi skal klare oss.

Også målscorer Øren vet hva som må til nå:

- Vi er ikke fornøyd med ett poeng, men kampen sett under ett er ett poeng greit.

Med Aalesund-tap mot Stabæk i Eliteseriens 17. runde spiste HamKam seg noe inn på kvalikkplassen. For Vålerengas del handler det om å begynne å vinne bortekamper, skal håpet om edelt metall bevares utover høsten. Én borteseier på de siste seks forsøkene forteller at det foreløpig er et stykke opp.

• Thiago Silva returnerer til Brasil

Den brasilianske midtstopperveteranen Thiago Silva (39) vender tilbake til barndomsklubben Fluminense neste sesong.

Det bekrefter klubben på X. Silvas kontrakt med sin nåværende klubb, Chelsea, går ut etter sesongen og han kommer dermed vederlagsfritt til Fluminense.

– Hjemme igjen, skriver de over et bilde med påskriften «monsteret er tilbake».

39-åringen startet fotballkarrieren som juniorspiller for Fluminense, før han fikk proffdebuten for RS Futebol i 2002.

De tre neste sesongene spile han for Juventude, Porto B og Denamo Moskva, før han endelig fikk prøve seg på A-laget til Fluminense i 2006.

I 2009 gikk veien videre til AC Milan. I Europa spilte han også for PSG og Chelsea, før turen går tilbake til Brasil og barndomsklubben neste sesong. (NTB)

Thiago Silva
  • Bekreftet: Nottingham fikk poengtrekk-anke avslått – smell i nedrykksstriden

Premier League-klubben Nottingham Forest nådde ikke fram med sin anke knyttet til de fire minuspoengene klubben er ilagt for økonomiske regelbrudd.

Det opplyser Premier League. Velrenommerte The Athletic skrev tidligere tirsdag om utfallet av ankebehandlingen. Avslaget kan potensielt få store konsekvenser for nedrykkskampen i den engelske toppdivisjonen.

Anken skal ha blitt behandlet i kjølvannet av en høring 24. april. Utfallet ble angivelig å opprettholde straffen.

Nottingham ble i mars ilagt fire poeng trekk av en uavhengig kommisjon. Bakgrunnen var brudd på Premier Leagues regler for lønnsomhet og bærekraft.

Klubben kunne angivelig ha blitt trukket seks poeng, men endte med fire som følge av at klubben vedkjente forholdet og samarbeidet godt med kommisjonen i etterforskningen.

Med to kamper igjen av sesongen ligger Forest på plassen over nedrykksstreken. Luton under streken er tre poeng bak. (NTB)

FILE PHOTO: Premier League - Tottenham Hotspur v Aston Villa
  • Moyes ferdig i West Ham etter sesongen

West Ham bekrefter at David Moyes er ferdig som manager i klubben etter sesongen.

I en pressemelding mandag kveld skriver Premier League-klubben at Moyes og klubben er enige om å avslutte samarbeidet etter fire og et halvt år.

– Jeg har virkelig likt å jobbe med alle i West Ham, og vil takke styret for å gi meg sjansen til å lede denne fantastiske klubben, sier Moyes.

I løpet av sin periode i London-klubben, ledet 61-åringen dem blant annet til seier i Serieligaen forrige sesong. Det var West Hams første store trofé siden de vant FA-cupen i 1980.

– David har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen, sier styreleder David Sullivan.

Med to kamper igjen av sesongen ligger West Ham på niendeplass i Premier League.

Lørdag spiller de sesongens siste hjemmekamp mot Luton. Klubben skriver at Moyes vil få den hyllesten han fortjener fra supporterne ved at avskjeden allerede har blitt opplyst om.

Samtidig som Moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både BBC og The Athletic at spanske Julen Lopetegui blir ny manager i West Ham.

57-åringen skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene. Spanjolen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. (NTB/NRK)

David Moyes
  • Brann med skarp advarsel til fansen

Brann fraråder på det sterkeste supportere om å kjøpe billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord på svartebørsen. Klubben påpeker at dette er ulovlig.

Branns hjemmekamp på fotballens festdag ble som alltid utsolgt på svært kort tid. Nå har bergensklubben registrert at mange både ønsker å selge og kjøpe til billetter til langt over markedspris.

På egne nettsider advarer Brann mot å la seg lokke av dette.

«Kort tid etter at det åpne salget av billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord startet var det utsolgt, og det er mange som prøver desperat å sikre seg billetter. Brann vet også at flere tilbyr seg å selge sin plass til en grov overpris», skriver klubben i en uttalelse.

Svartebørs-salg omtales videre som uakseptabelt og et brudd på norsk lov.

Eliteserien 2023: Hamkam - Brann
  • Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer

Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer og blir ansvarlig for VAR i Norge. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Rollen som VAR-ansvarlig strekker seg ut året. Moen har dømt på toppnivå siden 2003.

– Det er virkelig en spennende utfordring, og jeg gleder meg til å få være med på å utvikle VAR og norsk fotball. Jeg gir meg som dommer på banen litt tidligere enn jeg hadde tenkt, men det er en tid for alt, sier Moen i pressemeldingen.

NM fotball cup 2023: Molde - Strømsgodset