Til lørdag inntar Premier League-klubbene Ullevaal

Interessen rundt norske spillere er stor blant internasjonale fotballklubber før kampen mot England. Det heteste navnet er Mohammed Abdellaoue (26).

Mohammed "Moa" Abdellaoue

Ifølge britiske Sky Sports reiser flere Premier League-klubber til Ullevaal lørdag for å se på Mohammed «Moa» Abdellaoue. NFF bekrefter at det kommer Premier League-klubber på lørdagens landskamp.

Lørdagens privatlandskamp mot England blir et av de beste utstillingsvinduene som noen gang har vært på Ullevaal Stadion.

• Tror du «Moa» kommer til Premier League? Si din mening nederst i saken!

– Det vil være flere engelske Premier League-klubber enn vanlig på tribunen, sier informasjonssjef i Norges Fotballforbund (NFF), Svein Graff, til NRK.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er ikke i tvil: Nå må de norske spillerne gripe sjansen.

– Det er en gyllen mulighet til å vise seg frem for de spillerne som står foran et klubbvalg, sier Semb.

Det er flere spillere som må ta et valg når overgangsvinduet åpner til sommeren. Blant dem er Tyskland-proff Mohammed «Moa» Abdellaoue det heteste navnet.

Mohammed Abdellaoue

Mohammed «Moa» Abdellaoue feirer en scoring med Hannover. T.h. lagkamerat Konstantin Rausch.

England og Spania

Tirsdag skrev engelske Sky Sports at det kommer flere Premier League-klubber til Ullevaal for å se på «Moa».

26-åringen har hatt to gode sesonger i tyske Hannover. Nå vil han videre.

– Jeg har ambisjoner om å spille i Premier League eller i spansk liga, sier «Moa» til NRK.

Elleve mål

Den 26 år gamle Hannover-spilleren er klar over interessen. Flere klubber har fulgt han tett under tiden i Hannover.

– De klubbene som kommer (på lørdag, journ. anm.) har sett meg i to år og vet hva de får, men jeg håper likevel jeg klarer å vise meg frem, sier 26-åringen som scoret elleve mål i årets Bundesliga.

Dårlig følelse

Fredrikstads Tarik Elyounoussi (24) er en annen spiller som vil videre i karrieren. Hverdagen i bunnlaget Fredrikstad er imidlertid en helt annen enn den «Moa» opplever i Hannover.

Tarik Elyounoussi og Erik Mjelde i kamp om ballen

Tarik Elyounoussi og Fredrikstad ligger nest sist i eliteserien med fattige seks poeng. Her er han fra onsdagens bortekamp mot Brann. FFK tapte 0-2.

Onsdag tapte FFK sin sjuende seriekamp da de besøkte Brann i Bergen. Laget ligger på nedrykksplass i eliteserien.

– Jeg kommer på denne landslagssamlingen med en dårlig følelse, innrømmer Elyounoussi.

– Men jeg ser positivt på fremtiden, legger han til.

Kan forlate FFK

24-åringen har prøvd profflivet i Nederland uten særlig hell. Han slet med å få fast plass på Heerenveen og i 2010 returnerte han til eliteserien etter to skuffende sesonger i Æresdivisjonen.

Nå har han har lært.

– Jeg har mer erfaring enn da jeg dro ut første gang, mener Elyounoussi.

NRK vet at 24-åringen har en klausul i kontrakten med FFK som gjør at han kan forlate klubben dersom han får et tilbud fra utlandet.

– Klubben (Fredrikstad) har sagt at de ikke vil stå i veien hvis det kommer et attraktivt tilbud, bekrefter Elyounoussi.

– God nok for Europa

– Tarik er god nok til å spille i mange euopeiske ligaer, sier toppfotballsjef Semb.

Han mener spillerne må tenke nøye gjennom klubbvalgene sine.

– Riktig klubb til riktig tid er helt avgjørende, sier toppfotballsjefen.

«Gamsten» og Huseklepp

Morten Gamst Pedersen og Erik Huseklepp er også aktuelle for et klubbskifte.

«Gamsten» rykket ned fra Premier League med Blackburn denne sesongen og skal snakke med klubben etter landslagssamlingen.

Erik Huseklepps klubb Portsmouth rykket ned til nivå tre i England etter årets sesong. Huseklepps agent Tore Pedersen har tidligere sagt til NRK at det er uaktuelt for midtbanespilleren å bli med Portsmouth ned.

• Maanum tilbake i Arsenals startoppstilling – første start siden kollapsen

Frida Maanum er endelig tilbake i Arsenals startoppstilling når London-klubben gjester Manchester City søndag.

24-åringen har riktignok fått to innhopp etter den dramatiske kollapsen mot Chelsea. Hun fikk først 25 minutter i 3-0-seieren hjemme over Leicester, og deretter 27 minutter i 1-1-kampen borte mot Everton.

Maanum falt om og ble liggende på gresset i ligacupfinalen mot Chelsea 31. mars.

Britain Soccer Women’s Super League
  • Grønstad tok norsk rekord på 600 meter

Tobias Grønstad IK Tjalve fortsetter storformen på 600 meter. Søndag løp han inn til 1.14,56 under et stevne i Tyskland. Det er norsk rekord på distansen.

Grønstad løp også inn til rekord sist uke – da han tok tiden til OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal.

Etter å ha smadret to norske rekorder på 600 meter, er planen nå å løpe 800 meter om en uke – også det i Tyskland.

Friidrett - Trond Mohn Games
  • 2-1 til Brann

SISTE: Innbytter Anna Aahjem setter ballen i mål med 10 minutter igjen av kampen. Brann har dominert andre omgang, og påført Rosenborg årets to første baklengs.

Mathine Østenstad uliknet for Brann rett etter pause. Straffen ble gitt etter at RBK-keeper Rulyte går for hardt inn i en duell. Brann-trener Martin Ho har gjort tre bytter i pausen, og dette har gitt effekt.

Frøya Dorsin sendte bortelaget i ledelsen i åpningskampen på Brann stadion. Langskuddet 31 minutter inne i kampen kom etter at Rosenborg vant ballen, som følge av en hands dommer Karoline Jensen overså.

Det ble en sjansefattig og jevnspilt første omgang.

Totalt 6051 supportere har søndag tatt turen til tilskuerbenken på Brann stadion.

SENDTE BRANN I LEDELSEN: Innbytter Anna Aahjem
  • Norsk stortap i åpningskampen i J17-EM

England ble flere hakk for store i den første kampen i gruppespillet i J17-EM søndag.

Allerede etter elleve minutters spill ledet England 2-0 og hadde etter det god kontroll på kampen.

Like etter pause scoret Lola Brown Englands tredje mål, et mål som også ble kampens siste. Dermed endte kampen 3-0 til England.

J17-EM arrangeres i Sverige. Norge spiller mot Frankrike på onsdag, før gruppespillet avsluttes mot Sverige på lørdag.